Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dock za autonomno punjenje dronova
Članak
Objavljeno: 17.10.2019. 12:58

Skydio 

VIDEO: Dock za autonomno punjenje dronova

Dock omogućuje dronovima da si sami pune baterije bez potrebe za ljudskim operaterom.

VIDEO: Dock za autonomno punjenje dronova

Svi dronovi koji se mogu naći na tržištu, bez obzira bili "kućni" ili profesionalni, nakon nekog vremena provedenog u letu ostaju bez energije pa se moraju prizemljiti kako bi ih ljudski operater mogao staviti na punjenje ili im zamijeniti baterije.

Tvrtka Skydio proizvela je Skydio 2 Dock, odnosno postaju za punjenje njihovih Skydio 2 dronova koja funkcionira bez potrebe za operaterom.

Dron koristi inertnu i vizualnu navigaciju kako bi precizno sletio na ploču za punjenje koja se automatski izvlači iz kutije koja ujedno predstavlja i garažu (hangar) za drona. Nakon toga započinje automatsko punjenje baterije i prijenos podataka putem enherneta ili WiFi-a, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Skydio vjeruje da će ovaj dock koji će se naći u prodaji iduće godine po cijeni od 999 dolara biti od posebne koristi tvrtkama koje vrše stalni nadzor svojih operacija dronovima, graničnoj policiji, vojsci i spasilačkim službama jer neće trebati usluge ljudskih operatera.  

Jedini problem s čitavim sustavom je u tome što prema zakonskim regulativama većine država dronovi tijekom leta moraju biti pod nadzorom ljudskih operatera, pa bi Skydio trebao uvjeriti zakonodavce da njegov sustav funkcionira savršeno i sigurno bez ljudi kako bi mu izdali specijalnu dozvolu za korištenje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->