Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2020. 12:01

Facewatch 

Softver za prepoznavanje lica će vas prepoznati i s maskom

Britanski proizvđač aplikacije za prepoznavanje lica donosi nadogradnju koja omogućuje prepoznavanje i kada nosite zaštitnu masku.

Softver za prepoznavanje lica će vas prepoznati i s maskom

Britanska tvrtka Facewatch koja proizvodi istoimeni softver za automatsko prepoznavanje lica iz snimki ili live videa nadzornih kamera, na svojem je blogu objavila da je zbog COVID-19 pandemije razvila nadogradnju koja omogućuje prepoznavanje i kad korisnici nose zaštitne maske.

Njihov algoritam sljedeće generacije za periokularno prepoznavanje otkriva i prepoznaje lica isključivo temeljem analize područja očiju između jagodica i obrva.

Algoritam za prepoznavanje koristi umjetnu inteligenciju i tehnologiju strojnog učenja te može raditi s bilo kojom kamerom.

Facewatch mask

Mada i neki drugi proizvođači softvera za prepoznavanje lica tvrde da maske ne ometaju njihove algoritme u prepoznavanju, njihov softver nije prošao NIST FRVT test koji je razvio Nacionalni institut za standarde i tehnologiju, što znači da nisu dovoljno učinkoviti u prepoznavanju lica kojima maska može pokrivati i do 50 posto područja lica koje se analizira.

Za razliku od njih, Facewatchev novi periokularni algoritam s velikom učinkovitosti prepoznaje lica analizom područja oko očiju i specijalno je dizajniran da maske ne utiču nimalo na njegovu detekciju.

Facewatch kaže da će nadograđeni algoritam isporučivati besplatno svim svojim postojećim klijentima koji posjeduju licencu za njegov softver. Sustav se može postaviti bilo gdje, od malih dućana do velikih javnih prostora. Od hardvera je dovoljno posjedovati HD CCTV kameru i Intel NUC mini PC računalo, a kvaliteta videa može biti do 4K Ultra HD.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->