Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.10.2015. 12:14

Neuralne mreže 

Selfie AI može prepoznati dobre i loše fotke

Umjetna neuralna mreža uvježbavala se na dva milijuna selfija.

Selfie AI može prepoznati dobre i loše fotke

Kako razlikovati dobar selfie od lošeg? Neuralna mreža Andreja Karpathya, koji je radio u Google Researchu i DeepMindu, zna odgovor na to pitanje.

Nakon što ju je Andrej "nahranio" s dva milijuna selfija, neuralna mreža je shvatila bit problema, pa vam sada može dati nekoliko dobrih savjeta kako biste trebali fotkati svoju facu.

Kao prvo, važno otkriće je na dobro selfiji podrazumijevaju da ste žena i to ona koja lagano zabacuje svoju glavu.

Manji prednji dio glave i duža kosa na slici su također nešto što računalo doživljava dobrim selfijem, a pored toga voli i dobre filtere (efekte).

Što se muških selfija tiče, niti jedan od njih računalo nije stavilo među top 100 fotki, no AI savjetuje da se na slici nalaze čitava glava i ramena. Ni kod muškaraca neće biti na odmet da se fotkaju s malo dužom frizurom.

Andrejeva neuralna mreža koju naziva "Convolutional Neural Network", koristi se mozgom od 140 milijuna parametara, a njezina uloga u prepoznavanju slika se svodi na njihovo ocjenjivanje.

Ako želite da AI ocijeni i vašu facu, na Twitteru se nalazi Selfie Bot, pa putem ove poveznice možete uplodati svoju sličicu i zamoliti bota da vam kaže u kojem ste postotku "dobri".

Izvor: Andrej Karpathy BlogVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->