Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.10.2015. 10:41

Statistike 

Windows 10 Mobile već prestigao Windows Phone 7

Mada mobilni operativni sustav još nije lansiran, već je je po tržišnom udjelu prestigao Windows Phone 7.

Windows 10 Mobile već prestigao Windows Phone 7

Vjerujemo da nas do službenog lansiranja Windows 10 Mobile operativnog sustava dijeli još tek nekoliko tjedana, no prema Windows Centralu koji se poziva na statistike AdDuplexa koji iz mjeseca u mjesec prati brojke vezane uz Windows ekosustav, novi Microsoftov mobilni operativni sustav već je postigao prvi "uspjeh".

Naime, brojka korisnika koji na svojim telefonima imaju testnu preview inačicu novog OS-a, za malo je veća od onih koji još koriste Windows Phone 7.

Točnije rečeno, s udjelom od 5,7 posto na Windows Phone tržištu, Windows 10 Mobile je za 0,1% izbio ispred "starog" Windows Phone 7 OS-a.

Dakako, ovo nema nikakav utjecaj na Windows Phone 8, koji drži udio od 79,3 posto, no to će se zasigurno brzo promijeniti u trenutku kada bude lansiran Windows 10 Mobile, jer će biti kompatibilan s gotovo svim Windows Phone uređajima koje korisnici danas drže u svojim džepovima. 

Ta kompatibilnost je jedna od stvari koje Windows Phone fanovi ističu kao veliku prednost ispred Androida, pa kažu, "ako imaš Windows Phone telefon, uvijek na njemu imaš i najnoviji OS".  

Izvor: Windows Central

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam