Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.08.2016. 10:51

Parker SOC 

Nvidia predstavila Parker SOC za autonomne automobile

Otkrivene specifikacije čipa koji pogoni Nvidijino superračunalo namijenjeno autonomnim automobilima.

Nvidia predstavila Parker SOC za autonomne automobile
Parker dijagram

Na ovogodišnjem CES sajmu Nvidia je predstavila svoje Drive PX2 superračunalo namijenjeno autonomnim automobilima, koje će između ostaloga pogoniti vozila na prvim utrkama Roborace robota, a trebalo bi se naći i u sustavima autonomne vožnje brojnih partnera uključujući Volvo koji će ga testirati u svojim XC90 SUV-ovima iduće godine. Sada je tvrtka odlučila otkriti detalje o Parker SoC čipu koji pogoni tu platformu.

Nvidia navodi da Drive PX2 koristi dva Parker procesora i dva GPU-a temeljena na Pascal arhitekturi kako bi se omogućilo izvođenje "deep learning" aplikacija.

Što se Parker SoC-a tiče, on omogućuje za 50 do 100 posto veće višejezgrene CPU performanse u odnosu na sve druge mobilne procesore, a to prema riječima Nvidije, "može zahvaliti svojoj CPU arhitekturi koja se sastoji od dvije 64-bitne Denver 2.0 CPU jezgre uparene s četiri 64-bitna ARM Cortex A57 CPU-a". Sve to radi zajednički u koherentnoj heterogenoj multiprocesorskoj konfiguraciji.

Parker specifikacije

Naravno, veliku ulogu u sustavu ima Pascal GeForce GPU s 256 CUDA jezgri, koji će umjetnoj inteligenciji automobila omogućiti da pomoću deep learninga uči o svijetu kojim će vas voziti, a može isporučiti do 1,5 teraflopsa računalnih performansi AI kokpit sustavima.

Nvidia dodaje da Parker također dekodira i enkodira 4K video streamove koji rade na 60 FPS, što je također značajka koja nam djeluje prilično impresivno.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->