Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2013. 12:31

CES 2013 

Panasonic prikazao nove Lumix 2013 fotoaparate

Novi kompaktni fotoaparati Panasonica donose ugrađenu Wi-Fi i NFC tehnologiju.

Panasonic prikazao nove Lumix 2013 fotoaparate

Panasonic je na CES 2013 sajmu predstavio novu seriju svojih Lumix kompaktnih fotoaparata za 2013. koje, kako kažu, "odlikuje optimalna kombinacija kvalitete slike, inteligentne funkcionalnosti i impresivnog dizajna, kako bi se fotografima omogućilo da što lakše uhvate onaj savršen trenutak".

Nama je među novim karakteristikama najzanimljivije to što fotoaparati donose i  nove komunikacijske opcije, ugrađenu Wi-Fi i NFC tehnologiju, što omogućava "daljinska fotografiranja", daljinski pregled snimljenog materijala i trenutnu objavu materijala na društvenim mrežama

Lumix TZ40 je najnaprednija Panasonicova hibridna foto-video kamera dosad, zadnja u TZ seriji. Ovu kameru odlikuje odlična kvaliteta slike s poboljšanim MOS senzorom od 18.1 MP, 20x optički zoom i 50p Full HD video snimanje. 

Image_TZ40

TZ40 donosi najveći izbor opcija fotografiranja, pregleda snimljenog materijala i komuniciranja s društvenim mrežama, zahvaljujući integriranim Wi-Fi i NFC tehnologijama. Koristeći svoj pametni telefon ili tablet, bilo koji prizor možete kadrirati i fotografirati na daljinu, a fotografije možete objavljivati na društvenim mrežama ili pregledavati putem TV-a ili pametnog telefona.  

Za korisnike kojima ne trebaju sve komunikacijske opcije Lumixa TZ40, tu je novi Lumix TZ35, koji ima slične mogućnosti, ali uz MOS senzor od 16.1 MP. 

TZ35k_slant

Novi Lumix FT5 se odlikuje izdržljivošću i najviše će se dopasti ljubiteljima prirode i ekstremnih sportova. Kažu da je otporan na vodu do dubine od 13 metara, na padove s do 2 metra visine, na niske temperature do -10 stupnjeva Celzijusa, te na pritisak do 100 kg. FT5 posjeduje visokoosjetljiv senzor od 16.1MP, Full HD snimanje videa i rezoluciju od 1920x1080, te također dolazi s Wi-Fi i NFC mogućnostima. 

Image_FT5_TS5

Za one manje ekstremnih zahtjeva tu je novi FT25 je namijenjen za korisnike manje ekstremnih zahtjeva,no također je prilično izdržljiv, te je otporan na vodu do dubine od 7 metara, padove s visine do 1,5 metara i niske temperature do -10 stupnjeva Celzijusa. 

Panasonicov najnoviji fotoaparat u tzv. prosumer/bridge klasi je Lumix LZ30 koji dolazi s moćnim 35x optičkim zoomom i senzorom pune rezolucije od 16.1MP. Njegov široki objektiv od 25mm pokriva duplo širi kadar od standardnog 35mm objektiva.  

LZ30k_front_PopUp

LZ30 donosi zanimljive "kreativne opcije", koje vam omopgućuju podešavanje otvora blende kako biste kontrolirali dubinu polja (depth of field), ili podešavanje brzine okidača kako biste jasno uhvatili pokret ili pak dodatno naglasili dinamiku nejasnom slikom. Panorama Shot Mode omogućava da s lakoćom fotografirate panoramske prizore, dok vam Creative Control i Creative Retouch opcije omogućavaju da u potpunosti kontrolirate rezultat. 

Panasonic je najavio i prvi aparat u svojoj novoj seriji tankih fotoaparata Lumix S1 koji ima samo 14mm debljine i senzor od 16.1MP. 

XS1k_top

Lumix SZ9 nudi MOS senzor od 16.1MP, LEICA objektiv s 10x zoomom, Wi-Fi tehnologiju i 14 kreativnih efekata. 

Lumix DMC-SZ3, dolazi iz iste obitelji aparata, a također ga krasi tanki i skladni dizajn po kojem su ovi aparati i inače poznati, uz nešto slabije mogućnosti za one s nešto manjim budžetom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->