Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.01.2013. 12:54

Leap Motion 

VIDEO: ASUS ugrađuje Leap kontroler u svoja računala

U nove prijenosnike i AIO računala Asusa bit će ugrađen Leap sustav za upravljanje računalom pokretima.

VIDEO: ASUS ugrađuje Leap kontroler u svoja računala

Asus je ovih dana objavio kako je potpisao ugovor s tvrtkom Leap Motion, prema kojem će njihovi novi high-end prijenosnici i "sve-u-jedan" PC računala u sebi imati ugrađen sustav za upravljanje pokretima, za koji se tvrdi da je 200 puta precizniji od Kinecta.

"Kada OEM-ovi prihvate 3D motion tehnologiju, oni će ubrzati rapidnu evoluciju inovacija u računalnim sučeljima i punom snagom donijeti puni potencijal novog oblika računalstva korisnicima", kaže šef i suosnivač tvrtke Leap Motion Michael Buckwald.

Leap Motin posjeduje vidno polje od 150 stupnjeva i prati svih deset prstiju s 290 sličica u sekundi. Upravljanje gestama, crtanje, potpisivanje virtualnih dokumenata, te naravno velike mogućnosti zabave i igranja, predstavljaju njegov veliki adut.

Nažalost, Asus još nije specificirao kada bi se prvi proizvodi s ugrađenim Leap kontrolerom mogli točno pojaviti na tržištu, osim što je u medijskom priopćenju naveo da će se to dogoditi prije isteka ove godine.

Bilo bi zanimljivo da na CES sajmu pokažu barem neki demo.

Inače Leap Motion i dalje prikuplja predbilježbe za svoje kontrolere koje možete kupiti zasebno po cijeni od 70 dolara i spojiti ih na bilo koje računalo, a ovih dana bi trebali krenuti i s prvim isporukama.

VIDEO: Leap 3D kontroler

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->