Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2013. 15:18

CES 2013. 

Nvidijina gaming konzola pokreće Android i PC igre

Osim predstavljanja Tegre 4, Nvidija je predstavila i svoj projekt mini igraće konzole.

Nvidijina gaming konzola pokreće Android i PC igre

Šef Nvidije Jen-Hsun Huang je osim predstavljanja Tegra 4 SoC-a, odlučio predstaviti i Project Shield, odnosno prvu Nvidijinu mini igraću konzolu koja će njihovim najnovijim čipovima omogućiti da se pokažu u najzahtjevnijoj akciji, odnosno gamingu.

Kao što možete vidjeti na slici gore, uređaj djeluje poput standardnog joypad kontrolera na koji je pričvršćen 5-inčni monitor.

Osim što konzolu pokreće Tegra 4, njezin monitor omogućuje sliku u 720p HD, te se može koristiti za igranje Android, ali i PC igara.

Ovo što se tiče PC igara doduše ne znači da konzola može raditi na Windowsima i da se na nju mogu direktno instalirati PC igre, već ju preko WiFi-a možete koristiti kao bežični joypad za računalo. Barem što se tiče inačice koja je prikazana.

"Kreiranjem filozofije da gaming mora biti otvoren i fleksibilan, Project Shield glatko izvodi Android i PC naslove. Kao Android uređaj omogućuje pristup svim igrama na Google Playu, dok kao bežični prijamnik i kontroler može streamati igre s PC-a opremljenih Nvidija GeForce GTX GPU-ima, pristupanjem igrama u svojem Steam libraryu od bilo kuda u vlastitom domu", kaže Huang.  

Nvidija je također izjavila kako njihovu novu gamersku platformu podržava veliki broj izdavača i developera PC igara uključujući Ubisoft i Epic Games, te onih specijaliziranih za Android igre poput Madfinger Gamesa.

Nadamo se kako ćemo biti u prilici čim prije ovo čudo uzeti u svoje ručice, te saznati ponešto više o ovome što priča Huang u vezi streamanja PC igara sa Steama, jer nam nekako djeluje nedorečeno.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->