Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2013. 13:37

CES 2013 

Nvidia lansira Tegra 4 mobilni procesor

Mobilni Tegra 4 procesor sadrži 72 GPU jezgre i 4G LTE.

Nvidia lansira Tegra 4 mobilni procesor

Sve je spremno za svečano lansiranje Tegra 4 SoC-a na CES-u 2013., a šef Nvidije Jen-Hsun Huang već je održao predstavljanje na tiskovnoj konferenciji uoči početka održavanja sajma.

Prema njegovim riječima, jedan od ključnih elemenata nove Tegre je u tome što neće biti samo namijenjena za nove tablete i pametne telefone, već će se naći i u igraćim konzolama

Kao što je već bilo spominjano u prijašnjim objavama Nvidije, Tegra 4 se sastoji od 4 ARM Cortex A15 CPU jezgre koje rade na taktu do 1.9 GHz, dok 28nm GPU posjeduje 72 vlastite jezgre.

Naravno, tu se još nalazi i takozvana "5. jezgra", odnosno 4-PLUS-1 čip kao kod Tegre 3, koja omogućava da se pri izvođenju manje zahtjevnih zadaća isključuju 4 glavne jezgre, a njih preuzima peta koja troši minimalnu količinu energije, što je jedna od glavnih tajni dugog trajanja baterija kod uređaja opremljenih Tegra čipovima.

Frekvencija grafičkog čipa trenutno još nije objavljena, no Nvidijin šef je jasno rekao da će biti podržana reprodukcija 4K videa "ultravisoke definicije", dok posebno značajnu karakteristiku novog procesora nudi podrška za 4G LTE broadband.

U svakom slučaju, očito je kako je Nvidija odradila veliki posao sa svojim novim procesorom, pa će biti zanimljivo vidjeti ulazak  Tegre 4 u igraće konzole novih generacija. Nadamo se da će se to odnositi i na OUYA platformu, kojoj bi nadogradnja na Tegru 4 predstavljala savršen potez.

Vezani sadržaji
Ključne riječi GPU Nvidia CPU Jen-Hsun Huang SoC Tegra 4
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->