Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2013. 12:59

Potvrđeno? 

Valveova igraća konzola Steam Box izlazi ove godine

Ono što je nedavno bilo samo glasina počinje djelovati kao stvarnost.

Valveova igraća konzola Steam Box izlazi ove godine

Valveova Steam Box konzola kako su je zamislili ilustratori. Photo Credit: IGN

O navodnoj namjeri Valvea da uskoro izbaci svoju vlastitu igraću konzolu Steam Box temeljenu na Linuxu, već se neko vrijeme priča, a izlazak poznate gaming platforme za Ubuntu, još više je rasplamsao širenje tih glasina.

Međutim, prema navodima njemačkog portala Golem.de, koji je intervuirao Valveovog inženjera Bena Krasnowa, ispada kako Gabe Newell i ekipa doista imaju ozbiljne namjere s vlastitom igraćom konzolom.

Naime, Krasnow im je potvrdio da Valve svoju konzolu razvija još od 2011. godine, te je targetirana za lansiranje tijekom 2013. godine, a najvjerojatnije će biti predstavljena na GDC-u (Game Developers Conference) u San Franciscu u ožujku ove godine.

Osim odavanja "tajne" o igraćoj konzoli o kojoj nisu izneseni nikakvi tehnički podaci, osim da će raditi na Linuxu, Krasnow je izjavio kako će Valve uskoro objaviti i svoje planove u vezi sustava proširene stvarnosti (AR-a) i virtualne stvarnosti (VR-a), no nije nam jasno hoće li ti sustavi biti implementirani u Steam Box konzolu.

Inače, što se tiče Steama za Linux Ubuntu, Valve je objavio kako je beta inačica platforme već privukla oko 600 tisuća aktivnih igrača, a lista podržanih igara se svakim danom sve više širi, što znači da izlazak njihove konzole itekako drži vodu. 

Izvor: Golem.de

Vezani sadržaji
Ključne riječi Konzola Linux Valve Ubuntu Steam Box
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->