Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.06.2011. 13:01

Gmail 

Novi pokušaj krađe zaporki Gmaila

Google je za pokušaj krađe indirektno osumnjičio kinesku vladu.

Novi pokušaj krađe zaporki Gmaila

Google je objavio da su navodno kineski hakeri pokušali ukrasti zaporke više od sto korisnika e-poštanske usluge Gmail, a među metama su bili visoki dužnosnici vlade SAD-a, kineski aktivisti i novinari. Hakeri potiču iz grada Jinan, prijestolnice kineske provincije Shandong, u kojoj djeluje i jedan od šest centara za tehničko izvidništvo kineske vojske i tehnička škola koju su američki istražitelji prošle godine već povezali s napadima na Google.

 sigurnosni stručnjaci Googlea drže kako je riječ o neovisnim pojedincima koji imaju potporu kineske vlade 

Ovog je puta pokušaj krađe zaporki Google pravodobno prepoznalo i spriječio. Iako Google za pokušaj krađe nije neposredno optužio kinesku vladu, sigurnosni stručnjaci smatraju da je riječ u većini slučajeva riječ o djelovanju neovisnih pojedinaca i skupina unutar Kine koje imaju tiho vladino odobrenje.
Google je istodobno objavio nekoliko savjeta za sigurniju uporabu Gmaila, uključujući mogućnost verifikacije u dva stupnja, koja se temelji na uporabi mobilnog telefona i dodatne zaporke. Upravo je ta metoda zaštitila neke račune prilikom zadnjih napada.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Kina Gmail e-mail zaporka password hacker
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->