Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.04.2011. 15:26

Provala u Sony PSN 

Hakiran Playstation Network

Već tjedan dana nije moguće pristupiti PSN-u. Hakeri su napravili "dobar" posao.

Hakiran Playstation Network

Sony je otkrio kako je između 17. i 19. travnja netko probio njihovu mrežu, odnosno njihov servis PlayStation Network te ukrao informacije o korisnicima. Kako bi spriječili dodatnu štetu, Sony je privremeno uklonio pristup PSN-u, te angažirao sigurnosnu tvrtku kako bi istražile problem. Doduše, informacije koje su procurile, mogle bi uzbuniti korisnike.

Sony je u procurjeloj informaciji iznio kako vjeruju da je, očito neautorizirana osoba došla do sljedećih informacija koje su korisnici ostavili na PSN-u: ime, adresu, zemlju, email adresu, datum rođenja, korisničko ime i zaporku na PSN-u, a postoji velika vjerojatnost da su ukradeni i podaci o kupnji, adrese za naplatu i sigurnosni odgovori korisnika.

 ako ste preko PSN-a nešto kupovali, kontaktirajte svoju banku kako biste se zaštitili 

Sony kaže kako ne vjeruje da je pri probijanju PSN-a došlo i do krađe podataka o kreditnim karticama korisnika, no ne isključuje tu mogućnost, te kako je moguće da su brojevi kreditnih kartica (bez sigurnosnih kodova) ukradeni od strane hakera.

Ukoliko ste ostavili bilo kakve podatke na PlayStation Networku, a tiču se vaše kreditne kartice, sugeriramo da se svakako konzultirate s vašom bankom glede potencijalnih sigurnosnih opcija.

Već tjedan dana nije moguće pristupiti PSN servisu, a nije poznato kada će biti ponovo u funkciji. Stoga ćete se za online igranje morati strpjeti još neko vrijeme, a sigurni smo kako svi fanovi Xboxa 360 sad neopisivo likuju. Ovaj udarac bi mogao jako zaboljeti Sonya. Po džepu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony haker PSN PS3
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam