Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2011. 15:04

Je li moguće? 

Sony PSN opet hakiran?

Ovaj puta Sony poriče da je došlo do novog upada u sigurnosni sustav.

Sony PSN opet hakiran?

Portal Nylevia tvrdi kako su računi korisnika PSN mreže i dalje ugroženi, no Sony to odlučno demantira. Nylevia tvrdi kako se u osnovi i ne radi o novom hakiranju, već o posljedicama prošlog upada, kada su računi gotovo 100 milijuna ljudi bili pokradeni od strane nepoznatog hakera.

O čemu se točno radi? Ako ste ovih dana primili e-mail od PSN-a u kojem su vas obavijestili kako zbog hakerskog napada morate promijeniti šifru za pristup PSN-u, bilo putem same PSP/PS3 konzole, ili putem web linka koji su vam poslali, u slučaju da ste to učinili na ovaj drugi način, u velikoj ste opasnosti. Naime, prvu i osnovnu stvar koju morate napraviti je da pri promjeni šifre obavezno morate promijeniti e-mail adresu, odnosno da ne koristite istu onu koju ste imali prije pada PSN mreže.

 nakon promjene passworda obavezno promijenite e-mail adrsu 

U protivnom se može desiti da novi podaci stignu u neželjene ruke, nakon čega ste opet u istom problemu kao i prije. Pogotovo će biti velikih problema ako hakeri podatke o svim ukradenim računima prošire po hakerskim zajednicama na internetu, jer će se tada svatko moći predstaviti kao vi, promijeniti password i dobiti uredno registrirani račun pomoću jednostavnog exploita.

Autor teksta na Nyleviji je navodno isprobao exploit koji je otkrio, uz čiju pomoć je uspio postići uredno registriranje na PSN preko jednog od kompromitiranih računa, no iz razumljivih razloga nije želio javno otkriti kako funkcionira, već je o njemu obavijestio Sony, a korisnike je samo obavijestio što im je činiti kako bi se zaštitili.

Ukratko, bez obzira radi li se o neslanoj šali, ili doista postoji mogućnost da ostanete bez svojeg računa, otvorite novu e-mail adresu koju ćete koristiti samo za pristup PSN-u , promijenite šifru za pristup i nećete više biti u opasnosti. Barem ne do idućeg napada.

UPDATE VIJESTI

Pristup logiranju i povratku izgubljenog passworda je na PSN-u ponovo "privremeno" isključen, možda baš zbog upozorenja korisnika koji je otkrio novu rupu. NAdajmo se kako je ovo doista jako privremeno.

UPDATE 2

Tijekom pisanja ove vijesti Sony je već reagirao i potvrdio kako je doista postojao propust koji je sada navodno pokrpan u cijelosti i opasnost za korisnike više ne postoji, no mi bismo vam svejedno preporučili da odmah nakon promjene passworda promijenite i e-mail adresu, pa ćete se doista moći osjećati sigurni.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony haker PSN
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam