Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2011. 17:16

Virus 

Lažni Virus Total skener

Umjesto da provjeri jesu li vam datoteke zaražene virusom, lažni skener vam u računalo nastani crva.

Lažni Virus Total skener

Posjeta portalu, koji izgleda indentično kao originalna web stranica Virus Total online skenera, može rezultirati preuzimanjem crva putem java appleta koji je ubačen u kod.
Crv o kojem se radi, Kaspersky Lab je identificirao kao datoteku WormMSIL.Arcdoor.ov. Cilj napadača je uvođenje zaraženog računala u bot mrežu koja se isključivo koristi za izvođenje DDoS napada i komunikaciju sa C&C serverom (server za komandu i kontrolu), kojem se šalju informacije o sustavu, ime zaraženog računala (hostname), vrsta operativnog sustava i druge.

 osim instaliranja kvalitetnog antivirusa, pripazite i gdje klikate na stranicama koje posjećujete 

Nedavno su stručnjaci upozorili kako napadači sve češće koriste kombinaciju malicioznog JavaScript koda i tehnike društvenog inženjeringa, obzirom da im to omogućava infekciju računala bez obzira na to koji je pretraživač ili operativni sustav korišten. Ovakva taktika drive-by download napada zahtijeva od korisnika konstantni oprez kako bi mogli detektirati takve prijevare.
Stoga, ako se želite zaštititi, osim instaliranja kvalitetnog antivirusnog rješenja, pazite i na to gdje klikate na stranicama koje posjećujete, posebice pripazite kod klikanja na bannere koji vas mogu odvesti na stranice koje izgledaju indentično originalnima, a u biti su muholovke kojima isporučujete svoje passworde (phishing), ili isporučitelji malicioznog softvera. U zadnje vrijeme puno takvih stvari dolazi mailom, stvarajući privid da je poruka došla s neke provjerene adrese, dok se u biti radi o prikrivenom napadaču. Nemamo točne statistike, ali bismo se mogli zakleti kako ponajviše toga dolazi u ime lažnih Facebook mailova.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->