Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.05.2011. 13:01

Playstation Network 

Sony postupno uspostavlja PSN

Mreža će u potpunosti ponovno zaživjeti do kraja svibnja.

Sony postupno uspostavlja PSN

Japanski proizvođač elektronike Sony počeo je postupno ponovno uspostavljati internetsku mrežu Playstation Network, koju je prije mjesec dana morao zatvoriti zbog hakerskog napada.
Osim toga, Sony je počeo s postupnim ponovnim pokretanjem u spomenutom hakerskom napadu također pogođene internetske usluge za kupovinu glazbe, filmova i drugih digitalnih sadržaja Qriocity, koja je povezana s mrežom Playstation.
Uslugu će početi uspostavljati prvo u SAD-a, Europi, Australiji, Kanadi, Novom Zelandu i na Bliskom istoku, a potom i za korisinike u Aziji.
Pojačali su sigurnosne mehanizme za zaštitu osobnih podataka korisnika, a istovremeno su se ponovno ispričali korisnicima za probleme koje su imali zbog napada. Isprva će uspostaviti internetsko igranje i chat, no zasad neće biti moguće kupovati video igre ili druge sadržaje uporabom kreditnih kartica.

 Sony se u SAD već suočava s tužbama korisnika u vezi kršenja ugovora s korisnicima PSN-a 

Mreža Playstation Network, poznata i pod kraticom PSN, je stranica preko koje korisnici video igraćih konzola playstation međusobno igraju i preko Qriocityja pristupaju digitalnim sadržajima, kao što su igre, glazba i filmovi.
Sony je tu mrežu 20. travnja zatvorio, a potom je otkrio hakerski napad u okviru kojega su krađi tj. zloporabi bili ispostavljeni osobni podaci 77 milijuna korisnika mreže, uključujući brojeve njihovih kreditnih kartica.
Kasnije se pokazalo da su hakeri ukrali i podatke s računa korisnika internetskog portala računalnih igara Sony Online Entertainment (SOE), kojih je više od 24 milijuna. Iz Sonyja su objavili da nisu dobili nikakvih vijesti da su ukradeni podaci korisnika nezakonito iskorišteni. Istraga i dalje traje.
Sony je zbog toga napada pretrpio brojne kritike, ponajprije zbog toga što je korisnike o napadu obavijestio prekasno, i to tek 26. travnja, iako su neobične aktivnosti u mreži pod istragom od 19. travnja. Sony se tako u SAD-u već suočava s tužbama korisnika, koji tvrtku otpužuju za nemar, nedovoljno brzo informiranje korisnika o krađi podataka i kršenje svojih ugovora s korisnicima mreže Playstation.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony haker PSN Tužbe Qriocity
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam