Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.10.2018. 14:26

Dell Alienware m15 

Najtanji i najlakši Alienwareov gaming laptop je seksi

Alienware je predstavio novi 15-inčni laptop namijenjen gamerima koji je zapravo ultrabook.

Najtanji i najlakši Alienwareov gaming laptop je seksi

Ultratanki i ekstremno lagani prijenosnici već odavno nisu isključivo na meti poslovnog svijeta, već ih sve češće odabiru gameri. Mada su najbolji među tim tankim i laganim laptopima i do sada mogli pokretati većinu igara, igranje najzahtjevnijih igara u visokim postavkama nije bilo moguće, što zbog slabog, prvenstveno grafičkog hardvera, što zbog pregrijavanja. Novi dizajni hardvera i hlađenja prilično su promijenili stvar, pa ne čudi što je jedan gamerski ultratanki laptop sada predstavio i Dell, odnosno Alienware.

awm15r1nt_lnb_shot05_rd

Novi Dell Alienware m15 prijenosnik je najtanji (20,3 mm) i najlakši (2,2 kg) gamerski laptop do sada, a u sebi skriva moćan hardver koji uključuje 8. generaciju Intel procesora (do Intel Core i7-8750H) i Nvidia GTX 1060 OC ili 1070 Max-Q grafičku karticu, pa omogućuje i VR igranje, a tu je i podrška za Alienware Graphics Amplifier, ukoliko želite svoj gaming setup nabrijati još moćnijim eksternim grafičkim karticama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Laptop možete opremiti s najviše 32 GB DDR4 RAM-a i do 1 TB PCIe M.2 SSD pohrane, u njega je ugrađeno AlienFX prilagodljivo RGB osvjetljenje, dok se za hlađenje komponenti brine Alienware Cryo-Tech 2.0 tehnologija. S opcijskom 90 Wh baterijom vaše će vam gaming seanse (prema tvrdnji Alienwarea) potrajati do 17 sati bez priključivanja u strujnu utičnicu, a cijena početnog modela u SAD-u iznosi 1.300 dolara, odnosno nekih 8.388 kn.

Znamo da ćete pitati zašto nema 17-inčni zaslon već 15-inčni, no vjerujemo da će uskoro predstaviti i takav model. Uostalom, uvijek ga možete spojiti na veliki monitor pa dobijete desktop PC. Nadamo se da će nam ubrzo stići u Vidilab na žestoko testiranje (čitaj igranje).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam