Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.10.2018. 15:47

Sidekik 

Kreirajte si AI ličnost koja će vam pomoći u poslu

Vaša AI ličnost će odraditi neke poslove puno brže i učinkovitije od vas.

Kreirajte si AI ličnost koja će vam pomoći u poslu

Programer Johannes Tammekänd, dugo je radio za NATO kao softverski dizajner, a jedan od klijenata mu je bila agencija NSA. Na tom poslu je naučio kako se sve može baratati s nečijim javno dostupnim podacima, a paralelno s tim je pratio kako velike tvrtke poput Googlea zarađuju na podacima svojih korisnika, dok sami pojedinci od toga nemaju nikakve koristi.

On je stoga odlučio osnovati tvrtku Sidekik i razviti open source AI sustav koji će svakom korisniku iz postova objavljenih na Facebooku, komentara, tweetova i drugih podataka koje je ostavio na internetu kreirati AI ličnost koja će za njega moći odrađivati razne poslove.

Kako bi to demonstrirali Tammekänd i ekipa su na Twitteru napravili AI ličnost američkog predsjednika Donalda Trumpa, koja se temelji na njegovim govorima, postovima i komentarima na društvenim mrežama i drugim istupima objavljenim na internetu. Ukoliko posjetite Twitter profil @TrumpSidekik, moći ćete i sami isprobati kako razmišlja i priča AI Trump, koji će vam uvijek spremno odgovarati na pitanja, pa ćete se u nekim trenucima zapitati radi li se doista o AI-u ili pravom predsjedniku.

trum sidekik

Tammekänd tvrdi da će vaša AI ličnost biti učinkovitija u mnogim poslovima od vas, pa će biti u stanju komunicirati s milijunima poslovnih suradnika i klijenata, ali vam i pomagati u donošenju važnih odluka i naći se u ulozi savjetnika, jer će bolje od vas znati kakvi su vaši stavovi o određenim pitanjima i na koji način se upuštate u razne poslove, zašto, kada i pod kojim uvjetima. Sve to će vaša AI persona zaključiti temeljem analize online aktivnosti. Mada Tammekänd tvrdi da će AI ličnost donositi i bolje odluke od vas, u to nismo baš sigurni, no ako želite isprobati kako to funkcionira, posjetite ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam