Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.10.2018. 10:16

Društvene mreže 

Hakirano 50 milijuna korisnika Facebooka

Napad na Facebookovu mrežu zahvatio veliki broj korisnika najveće društvene mreže.

Hakirano 50 milijuna korisnika Facebooka

Potpredsjednik Facebookovog "product managementa" Guy Rosen objavio je na službenom blogu da je grupa inženjera najveće društvene mreže prije tjedan dana otkrila sigurnosni problem koji je utjecao na čak 50 milijuna korisničkih račjuna. 

Rosen navodi da je istraga još uvijek u ranoj fazi, no jasno je da su napadači iskoristili ranjivost u Facebookovom kodu koji je vezan uz "View As" značajku koja omogućuje korisnicima da gledaju svoj profil onako kako ga vide drugi. To je hakerima omogućili krađu pristupnih tokena koji su se kasnije mogli koristiti za preuzimanje korisničkih računa. Pristupni tokeni su ekvivalent digitalnih ključeva i omogućuju ljudima da ostanu logirani na Facebook, kako ne bi morali pri svakom spajanju upisivati pristupne podatke.

Rosen tvrdi da je sigurnosna rupa nakon otkrića problema odmah zakrpana, a svih 50 milijuna tokena zahvaćenih korisnika je resetirano, kao i 40 milijuna tokena onih koji su hakirani kroz "View As" prošle godine. Nakon što su se ponovno logirali, dobili su obavijest u svojem news feedu što se dogodilo.

Istraga je u tijeku, a Rosen trenutno ne želi reći jesu li na tragu krivcima i kakve su štete hakeri izazvali.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam