Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2016. 14:35

Galaxy S7 

Najdetaljnija recenzija Samsung Galaxya S7

Najnoviji Samsungov flagship napokon je detaljno raščerečen i demistificiran do zadnjeg šarafa.

Najdetaljnija recenzija Samsung Galaxya S7

Naši kolege s Mobila objavili su najdetaljniju recenziju novog Samsung Galaxy S7 telefona u Hrvatskoj. Stoga smo vam odlučili prenijeti dio njihovih dojmova, no preporučamo vam da uhvatite vremena i pročitate čitav test na ovoj poveznici.

Sadržaj pakiranja 

Uređaj nam na test nije stigao u službenom pakiranju kakvo će se naći na policama, no ostatak opreme je bio prisutan. Tako se u pakiranju osim slušalica, punjača i USB kabela našao i USB OTG konektor. Ovaj maleni konektor služi da na jednostavan način na uređaj spojite bilo koji USB memorijski stick. 

Ergonomija, dizajn i izrada

Ono što nas se pri prvom susretu dojmilo je ergonomija. Uređaj posjeduje ekran veličine 5,1 inča no pri rukovanju ne djeluje tako, djeluje manje. Veličinom je osjećaj kao da baratate nekim manjim modelom što je velika prednost. Zaobljeni rubovi također idu u korist ergonomiji. Dimenzijama od 142,4 x 69,6 x 7,9 milimetara uređaj je u gabaritima za veličinu ekrana koji posjeduje.

Samsung Galaxy S7-19

Osim dobre ergonomije uređaj se može pohvaliti i dobrom kvalitetom izrade. Na kvalitetu izrade značajno utječe i unibody dizajn koji onemogućava bilo kakvo škripanje ili savijanje nekog dijela uređaja. Bočne dijelove uređaja krasi aluminij dok je poleđina plastika s prekrivenim staklom. Na testu smo imali uređaj bijele boje i tijekom korištenja nismo primijetili da je zaprimio neke posljedice od korištenja ili oštećenja. Osim u bijeloj boji uređaj dolazi u crnoj, srebrnoj i zlatnoj varijanti.

Ekran i tipkovnica

Kao i prethodnik i Galaxy S7 posjeduje 2k ekran rezolucije 1440 x 2560 kojeg štiti Gorilla Glass četvrte generacije. Ekran je dostojan flagship modela i nismo mu pronašli zamjerku jer u pitanju je Super AMOLED ekran i prikaz boja izvrstan. Tijekom testiranja vrijeme nije bilo na našoj strani te nismo uspjeli isprobati kakva je vidljivost na pravome suncu.

Samsung Galaxy S7-18

Tipkovnica je standardna Samsungova koju smo upoznali davnih dana. Tipkovnica uz mogućnosti predviđanja i ispravljanja teksta i tipkanja pomoću swypea nudi i dodatni brojčani redak koji može dobro doći. Tipkanje je izrazito precizno i brzo.

Operativni sustav, sučelje i brzina rada

Galaxy S7 dolazi s posljednjom Android inačicom poznatijom kao Marshmallow numeričke oznake 6.0.1. Budeće nadogradnje je za očekivati, a vjerujemo kako će Samsung potruditi se u što kraćem roku dostaviti ih.

Samsung TouchWiz je i dalje prisutan i nije doživio promjenu. Kao i na prethodniku i ovdje je ogoljen od nepotrebnih aplikacija, prisutna je tek pokoja Samsung aplikacija i to ključne za rad dodatne opreme. Ovu politiku pozdravljamo s naklonom i drago nam je da se zadržala i dalje jer TouchWiz je od nekada tromog sučelja postao responzivno i brzo sučelje koje čak ne zahtijeva da ga se promijeni.

Samsung Galaxy S7-16

Najveća promjena je opcija Always On ekrana. Kada je ova opcija uključena dok je uređaj u stand by modu ekran je uvijek upaljen i prikazuje informacije koje vi odredite. Može prikazivati vrijeme, kalendar, notifikacije i slične stvari koje zahtijevaju otključavanje uređaja da bi ih provjerili. Razlog ove opcije je, prema Samsungovom istraživanju taj da korisnici dnevno provjere uređaj preko stotinu puta i time ga svako malo bude iz stand by moda. Prema njima ova opcija je puno pogodnija za bateriju. Nažalost, na testu uređaj nismo imali dovoljno dugo da bi uspjeli isprobati detaljan utjecaj opcije na bateriju.

Samsung je mislio i na „gejmere“ te je dodao opcije Game Launcher i Game Tools. Game Launcher automatski razvrstava vaše igre i automatski blokira sve što vas može smesti u igranju dok Game Tools pruža komande koje plutaju iznad igrica.

Imenik, pozivi i društvene mreže

Imenik ne donosi neke novosti već je sve viđeno. Kao i do sada kontakte je moguće grupirati u razne grupe, a na desnoj strani se nalazi abeceda za brže pronalaženje kontakata. Osim polja gdje se nalaze svi kontakti postoji i polje favorita u kojem se nalaze često kontaktirane osobe, a polje logova nam prikazuje svaki poziv i svaku poruku koju smo primili i poslali.

Kvaliteta razgovora je dobra iako se ne bi požalili kada bi zvučnik mogao biti još glasniji. U glasnijoj okolini može vam se javiti poteškoća da slabije čujete sugovornika.

Uređaj ne pruža tako duboku integraciju društvenih mreža kao neki konkurenti no dolazi s nekoliko uobičajenih aplikacija. One su Facebook, Google+ i Instagram.

Procesor, memorija

Galaxy S7 kojeg smo imali na testu posjeduje Exynos 8890 čipset u kombinaciji s osmojezgrenim procesorom čije jezgre kucaju na dva takta. Njih četiri rade na 1,6 GHz, a ostale četiri na 2,3 GHz. Na američkom tržištu se nalazi model sa Snapdragon 820 čipsetom koji je kompatibilan s njihovim LTE mrežama dok Samsungov Exynos 8890 nije pa je prisutan u europskim LTE mrežama. Uz njih tu se nalazi 4 GB radne memorije koji pružaju ugodnost u radu. Prilikom korištenja nismo primijetili neke probleme u radu i specifikacije se dostojno brinu kako bi se sve odvijalo u redu.

Benchmark testovi

Benchmark testiranje smo odradili na tri aplikacije, Quadrant, Vellamo i Antutu aplikacije. Prilikom testiranja na uređaju uz sve predinstalirane aplikacije bilo je instalirano nekoliko aplikacija koje smo koristili.

U Quadrant  aplikaciji uređaj je postigao 54142 bodova i tim rezultatom se smjestio na vrh tablice. Razlog zašto je daleko na vrhu je taj jer tablica unutar Quadrant aplikacije nije dugo osvježena.

U Vellamo aplikaciji na dijelu testa određenom performansama uređaj je postigao 3440 bodova. Ovdje je također na samome vrhu i ima čak skoro 1000 bodova prednosti ispred svog prethodnika, Galaxy S6.

U Antutu aplikaciji je postigao 131.980 bodova i smjestio se na sami vrh.

Čitavu recenziju s ocjenama i konačnim zaključkom potražite na Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->