Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.03.2016. 15:42

PiDrive 

Western Digital nudi 314 GB HDD za Raspberry Pi

PiDrive će vašem Pi računalu pružiti puno prostora za pohranu bez potrošnje puno prostora.

Western Digital nudi 314 GB HDD za Raspberry Pi

Za Raspberry Pi računala ste i do sada imali razne mogućnosti pohrane, no SD kartice nemaju velike kapacitete, dok su USB diskovi (čak i oni prijenosni) preveliki, te troše prilične količine energije za jedno mini PC računalo.

Western Digital je stoga odlučio naći neki kompromis, pa je proizveo PiDrive USB disk koji u vrlo tanki dizajn (7 mm) smješta 314 GB pohrane, te vam neće posisati previše struje, a biti će dovoljno brz da iskoristi USB povezivost, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Pored toga, disk posjeduje i BerryBoot "multi-operating system tool", odnosno alat koji će vam pomoći u instaliranju željene platforme i punjenju slobodnog prostora aplikacijama. Barryboot je instaler operativnih sustava, te donosi ekran za selekciju bootanja za ARM uređaje.  

Jedina negativna strana ovog diska je po nama u cijeni koja iznosi 45,81 dolara (310 kn) što je više nego sam Raspberry Pi, pa vjerujemo da se baš neće prodavati kao lud, odnosno kupovati će ga samo oni kojima je na malom Pi računalu potrebna velika količina pohrane.

Izvor: WD

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->