Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.12.2018. 10:42

Jetson AGX Xavier Module 

NVIDIA: Mozak za autonomne robote u prodaji

Nvidia je lansirala u prodaju modul koji će dati pamet autonomnim vozilima i dronovima.

NVIDIA: Mozak za autonomne robote u prodaji

Nvidijin plan da autonomni roboti u skoroj budućnosti koriste njezin "mozak" počeo se ostvarivati, jer je u prodaju upravo lansirala Jetson AGX Xavier Module.

Njega si nažalost vjerojatno nećete moći kupiti za osobne potrebe, jer se prodaje isključivo u paketima od najmanje 1000 komada, a svaki pojedinačni modul košta 1099 dolara. No ako pokrećete tvrtku koja će proizvoditi dostavne robote i dronove, možda se odlučite na ovu Nvidijinu platformu koja će vašim sustavima pružiti puno pameti.

U srcu ovog SoC čipa nalazi se 6 procesora, među kojima su konvencionalni osmojezgreni ARM procesor, Volta GPU, dva NVDLA procesora za duboko učenje i posebne komponente za procesiranje slike, videa i računalnog vida, a sve to radi uz potrošnju od samo 10 W.

Nvidia tvrdi da platforma može odrađivati AI zadaće brzinom od 30 bilijuna operacija u sekundi, a među prvim kupcima nalaze se ogromni kineski lanac JD.com koji će koristiti sustav za dostavne robote, Yamaha koja razvija dronove te Nanopore kojem će služiti za sekvencioniranje DNK. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam