Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.12.2018. 12:53

Digitalni dućan 

Epic Games Store je online

Novi online dućan za igre konkurira Steamu i Google Playu i nudi povoljnije uvjete developerima.

Epic Games Store je online

Epic je nedavno izjavio da Google Play Trgovina uzima bezobrazno visoke postotke developerima od prodaje igara (30%), pa je stoga odlučio da Fortnite za Android neće prodavati preko Googleovog dućana s aplikacijama, već će ga distribuirati sam putem svojeg novog Epic Games Store dućana, a isto tako nije bio zadovoljan ni uvjetima koje developerima nudi Valveov Steam. Sada je objavljeno da je Epic Games Store službeno pokrenut i u njemu se već može pronaći nekoliko ekskluzivnih naslova za Epicovu platformu, Fortnite,Ashen, Hello Neighbor: Hide and Seek i Hades, novi projekt Supergiant Gamesa koji se nalazi u Early Accessu.

Pored toga Epic je potvrdio da će Journey, dosadašnji ekskluzivni naslov za PlayStation biti portan za PC i izdat će ga Annapurna Interactive, a prodavat će se isključivo u novom Epicovom online dućanu.

Epic Games Store će također nuditi i po jednu besplatnu igru svaka dva tjedna u vremenski ograničenoj ponudi, počevši sa Subnauticom (od 14. do 27. prosinca), a nakon toga ćete od 28. prosinca do 10. siječnja besplatno moći preuzeti i Super Meat Boy.

Jedna od stvari kojima Epic želi privući developere u svoj dućan je i podjela zarade u odnosu 88:12%, što znači da će im od svake prodane igre u Storeu ostati gotovo 90 posto prihoda, za razliku od Steama koji im nudi model 70:30.

Mada je zasad to još rano reći jer se nudi jako mali broj naslova, Epic Games Store bi zbog ovoga mogao postati opasna konkurencija Steamu, no samo ako mu prijeđe dovoljno developera koji su do sada bili vjerni Valveovoj platformi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam