Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.01.2024. 15:35

VIDI 335 

NOVI BROJ: Top hrvatske aplikacije i kompaktni projektori

Isprobali smo što nude mali praktični prijenosni projektori, istražili koje su TOP 50 hrvatske aplikacije, recenzirali novi Samsungov flagship telefon...

NOVI BROJ: Top hrvatske aplikacije i kompaktni projektori

U novom broju časopisa VIDI br. 335 za veljaču 2024. donosimo vam puno lijepih stvari iz svijeta tehnologije, među kojima izdvajamo temu o TOP 50 najboljih hrvatskih aplikacija, test malih kompaktnih projektora koje možete nositi bilo gdje, izvještaj s najvećeg tehnološkog sajma CES 2024, a stigli smo i recenzirati nedavno predstavljeni Samsungov flagship telefon Samsung Galaxy S24 Ultra.

1

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

HARDVER TEMA: Mali prijenosni projektori

2

Projektori su kroz godine postali sve manji svojim volumenom, pa se tako proširila i ponuda malih prijenosnih projekcijskih uređaja koje, osim unutar kućanstva, možete nositi i na putovanja.

TEMA BROJA: TOP 50 hrvatskih aplikacija

3

Nakon tjedana detaljnog istraživanja i testiranja, donosimo vam naš tradicionalni godišnji izbor najboljih mobilnih aplikacija koje su napravili hrvatski developeri ili su lokalizirane za naše tržište.

FOKUS: CES 2024

4

Svakog siječnja CES sajam potrošačke elektronike ukazuje na trendove, proizvode i tehnologije koje će prevladavati tijekom ove godine. Kao što se može naslutiti, ove godine to je bila umjetna inteligencija.

HARDVERSKA RECENZIJA BROJA: Samsung Galaxy G24 Ultra

5

Dan nakon Unpackeda na kojem je predstavljen, Samsungov Galaxy S24 Ultra završio je u VidiLabu na iscrpnom testiranju.

TEMA: AI performanse modernih računala

7

Istražili smo koliko su moderne grafičke kartice i procesori brzi u izvršavanju zahtjevnih AI zadataka.

REPORT: Centar gaming industrije u Hrvatskoj

6

Novska je uz pomoć inkubatora PISMO u vrlo kratkom roku postala žarište igraće industrije u Hrvatskoj, a to su ponovno potvrdili predstavljanjem projekta vrijednog 60 milijuna eura, u sklopu kojeg će se graditi i fakultet!

TEMA: Sigurnije surfanje uz VPN

8

VPN omogućava zaštitu online privatnosti i sigurniju komunikaciju internetskim prostorom. S obzirom da danas na tržištu postoji velik broj VPN rješenja, donosimo vam pregled najpopularnijih.

PCPLAY RECENZIJA: Tekken 8

9

Tekken je uzeo dugu pauzu kako bi vratio serijal na razvojni stol, uštimao sve kotačiće i isporučio nastavak kakav su svi obožavatelji priželjkivali. Jesu li u tome uspjeli, pročitajte u našoj recenziji.

PROGRAMIRANJE: Turbo Pascal i BBC Basic

10

Praktično na svim područjima ljudskog djelovanja postoje događaji i predmeti koji su predstavljali prave prekretnice na tim istim područjima. Dva primjera iz povijesti programiranja predstavljamo u našem tekstu.

Uz sve ovo, u novom ćete broju pronaći i druge hardverske i softverske recenzije, zanimljive priče, savjete VIDI doktora i kolumnu našeg Maka koji se ovom prilikom bavi geopolitikom u svemiru.

VIDImo se!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->