Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.01.2024. 08:21

Minimal Company 

Fizička tipkovnica i E Ink zaslon na minimalnom telefonu

Minimal nas želi osloboditi pretjeranog korištenja pametnih telefona.

Fizička tipkovnica i E Ink zaslon na minimalnom telefonu

Američki startup Minimal Company razvio je telefon koji bi nas trebao osloboditi stalnog buljenja i čačkanja po ekranu pametnog telefona, koji je u današnje doba postao droga koja nas odvlači od mnogih društvenih aktivnosti s pravim ljudima, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Njihov uređaj pod nazivom Minimal je, kao što mu to ime kaže, minimalan po mogućnostima korištenja, dok još uvijek sadrži sve što nam doista treba od mobilne komunikacijske platforme.

Telefon dolazi s fizičkom QWERTY tipkovnicom i E-ink ekranom te malo podsjeća na kombinaciju E-čitača i Blackberrya, a iz tvrtke kažu da je izrađen od ekološki prihvatljivih materijala.

U uređaju ćete dobiti monokromatski E Ink zaslonon s pozadinskim osvjetljenjem i kapacitivnim zaslonom osjetljivim na dodir, a baterija od 4000 mAh s brzim punjenjem trebala bi vam garantirati četiri dana korištenja bez posjete strujnoj utičnici.

Tvrtka još uvijek ne uznosi tehničke detalje o hardveru koji će ga pogoniti i svim značajkama, ali kaže da je njegova svrha da ometanja svede na minimum, tako da ćete moći zvati, slati poruke i e-poštu, a aplikacije su svedene na minimum, te će uključivati poruke, kalendar i bilješke, a zanimljivo je da se na glavnom sučelju nalazi i tipka za aplikaciju Ubera.

65a8432aff69d44a376763ef_green 3d and modern lock screen with motivational notification poster (1)-p-1080

Očekuje se da će Minimal telefon imati dimenzije 120 x 72 x 10 mm, a dolazit će s odabranim aplikacijama trećih strana koje su, kako kažu, "bitne za moderan život", dok je u izradi još i kamera, što znači da nećete biti lišeni fotkanja.

Što se tiče privatnosti, startup navodi da će se podaci o korisnicima prikupljati samo za funkcionalnost telefona, a ne u reklamne svrhe. Također obećava česta sigurnosna ažuriranja, s podrškom za najmanje pet godina. 

Telefon bi se u veljači ove godine trebao naći u sustavu crowdfundinga na jednoj od popularnih platformi, a očekivana maloprodajna cijena bi mu trebala iznositi oko 400 američkih dolara.

Ako želite pratiti njegov razvoj, možete se prijaviti na listu čekanja na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Minimal Company
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->