Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.12.2018. 13:24

Microsof Edge 

Je li Google namjerno usporio rad YouTubea na Edgeu

Jedan bivši Microsoftov dužnosnik tvrdi da Google sabotira sve preglednike osim svojeg.

Je li Google namjerno usporio rad YouTubea na Edgeu

Google je odgovorio na nedavne optužbe jednog bivšeg dužnosnika Microsofta vezane uz namjerno sabotiranje drugih preglednika osim Chromea, pa kaže da to nije istina, jer na performanse preglednika mogu utjecati samo bugovi prema kojima se Googleovci odnose jako ozbiljno i rade zakrpe čim prije je to moguće.

Obzirom da je Microsoftov dužnosnik kao primjer naveo sporiji rad YouTubea u Edgeu u odnosu na Google Chrome do čega je došlo nakon jedne nadogradnje popularnog video servisa, Google izjavljuje da nikada u svoje proizvode nije dodavao programski kod koji bi onemogućio optimizacije u drugim preglednicima. "Mi stalno surađujemo s proizvođačima drugih preglednika kroz standardna tijela, Web Platform Test projekt, open-soutce Chromium projekt i druga, kako bismo poboljšali interoperativnost preglednika", izjavio je Googleov glasnogovornik.

Bivši Microsoftov dužnosnik Joshua Bakita smatra da je Microsoft odluku o prebacivanju Edgea na Chromium engine donio upravo stoga kako bi se spriječili slični problemi u budućnosti. "Mada osobno nisam siguran da se Youtube namjerno mijenjao kako bi usporio Edge, mnogi moji kolege vjeruju u to", tvrdi Bakita i dodaje kako je dobar pokazatelj činjenica da YouTubeov developerski tim nikada nije javno objavio detalje o promjenama u kodu YouTubea. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Microsoft Chrome Edge
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam