Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.12.2018. 12:57

Nintendo 

Switch je najbrže prodavanija konzola

Nintendo Switch je u SAD-u od ožujka 2017. do studenoga 2018. prodan u više od 8,7 milijuna primjeraka.

Switch je najbrže prodavanija konzola

Analitičari NPD Groupa objavili su da je Nintendo od lansiranja u ožujku 2017. godine pa do studenoga 2018. u SAD-u prodao više od 8,7 milijuna jedinica Switch konzola, što ju čini najbrže prodavanijom u usporedbi s Xbox One i PS4 konzolama, koje su u istom razdoblju od izdavanja prodavane u puno manjim količinama.

Sve to Nintendo je uspio ostvariti bez obzira na činjenicu da je stigao na tržište iza velikih rivala. Switch rekorde postiže i u prodaji igara, pa je u samo 11 dana igra Super Smash Bros. Ultimate u SAD-u prodana u 3 milijuna primjeraka, a slična situacija je u Europi, gdje je postala najbrže prodavanija igra koju je Nintendo ikada izdao.

To znači da će Super Smash Bros. Ultimate vjerojatno prestići po prodaji druge najprodavanije naslove za Switch, uključujući Mario Kart 8 koji se prodao u 5 milijuna primjeraka, Super Mario Odyssey (4,7 milijuna) i The Legend of Zelda: Breath of the Wild (4 milijuna).

Ovo je najbolji pokazatelj da se uz sav hype i marketinške mašine koje imaju na raspolaganju Sony i Microsoft, Nintendo približava polako tronu tržišta konzola, kao što je to bio nekada davno kada je žario i palio s GameBoyem i NES-om, mada nikada nije izdao high-end konzolu, ukoliko takvom ne smatramo Wii.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nintendo Konzola Switch
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam