Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Policija u Londonu testira tehnologiju za prepoznavanje lica
Članak
Objavljeno: 18.12.2018. 10:32

Metropolitan Police Service's 

Policija u Londonu testira tehnologiju za prepoznavanje lica

Ako ste mislili da prepoznavanje lica koristi samo Kina za uhođenje svojih građana, prevarili ste se.

Policija u Londonu testira tehnologiju za prepoznavanje lica

Londonska policija MPS (Metropolitan Police Service's) objavila je da započinje testirati tehnologiju za prepoznavanje lica u četvrtima Soho, Piccadilly Circus i Leicester Square. Policija navodi da će testiranje provoditi policajci u službenim odorama uz jasno istaknute obavijesti i postere kojima će informirati javnost u tim područjima.

Britanske grupe koje se bave očuvanjem privatnosti već su uložile protest i smatraju da je to početak policijskog "big brother" nadzora stanovništva, no londonska policija kaže da se tehnologija testira isključivo s ciljem smanjenja kriminala u tim područjima sa specijalnim fokusom na nasilno ponašanje, a sva lica koja se nalaze u bazi policije i koja će AI tražiti među prolaznicima su tražene osobe, osumnjičenici za razna kaznena djela, što znači da policija navodno ne posjeduje baze s licima "običnih" građana.

Grupe za očuvanje privatnosti boje se da se u bazi nalaze i lica koja nisu kriminalci već aktivisti raznih građanskih skupina, kao što je to slučaj u Kini i nekim drugim manje demokratskim državama u kojima se koristi ova tehnologija.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam