Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2018. 11:16

OrCam MyMe 

VIDEO: Nosiva AI kamera upravlja vašim životom

OrCam MyMe kamera u realnom vremenu prepoznaje lica i šalje vam obavijesti o njima na pametni sat ili mobitel.

VIDEO: Nosiva AI kamera upravlja vašim životom

Tvrtka OrCam koja proizvodi nosive kamere s ugrađenom umjetnom inteligencijom koje su u stanju prepoznavati tekstove, prometne znakove, lokacije i lica, nakon kamera koje služe kao pomoć slijepim i slabovidnim osobama, na Kickstarteru je uspješno "crowdfundala" novi proizvod. Njihova nova OrCam MyMe kamera namijenjena je "običnim" korisnicima i, kako kažu, pomoći će nam u organiziranju života. Kamera na sebi ima senzor od 13 MP, no glavna značajka joj je ugrađeni sustav računalnog vida, odnosno umjetne inteligencije koja je u stanju prepoznavati lica, a u u suradnji s pratećom aplikacijom slat će vam obavijesti o ljudima s kojima se susrećete na zaslon pametnog telefona ili sata i povezivati lica s profilima društvenih mreža, kako biste uvijek znali s kim se i koliko često susrećete i družite uživo.

Pored toga, u aplikaciji možete odrediti da prati koliko često gledate zaslone računala, mobitela i televizora, pa vam može preporučiti da te aktivnosti smanjite, a ljude koje prepoznaje može organizirati u posebne grupe, poslovne, prijateljske, rodbinske, itd, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kako ne biste pomislili da se radi o špijunskom gadgetu OrCam MyMe nigdje ne pohranjuje slike i video, ne spaja se u cloud, ne snima zvuk, a s vašim telefonom ili pametnim satom povezan je isključivo bluetoothom.

Ukoliko želite nabaviti jednu OrCam MyMe kameru putem Kickstartera ju možete naručiti za 199 dolara u "early bird" ponudi, a isporučit će vam je u ožujku 2019.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam