Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.01.2013. 09:34

Project Glass 2.0? 

Googleu odobren patent projektora u naočalama

Američki patentni ured odobrio zanimljiv patent koji će možda naći u Project Glass naočalama.

Googleu odobren patent projektora u naočalama

Sustav laserskog projiciranja virtualnih tipkovnica nije nova stvar, no ideja da se takav projektor smjesti u naočale je nešto što do sada nismo čuli.

Američki patentni zavod je danas odobrio Googleov patent pod brojem 20130016070, u kojem se navodi upravo takva vrsta inovacije.

Mada je ovo nešto što bismo prije očekivali od Microsofta, Google je očito nastojao zaštititi čim više patenata koji bi se jednog dana mogli naći u njihovim pametnim Google Project Glass naočalama, no za sada nije poznato hoće li i ovo biti uključeno u model koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2014. godine, ili ćemo to vidjeti u nekoj 2.0 inačici. Obzirom da tu mogućnost Google nije spominjao u vezi projekta pametnih naočala, šanse su male, ali ne možemo reći da nemaju uporište za ugradnju još jedne tehnologije.

U svakom slučaju ideja je vrlo zanimljiva, jer se sastoji od lasera pričvršćenog za okvir  naočala koji projicira QWERTY tipkovnicu i druge tipke na neku površinu ili na ruku korisnika, a potom kamera i ugrađeni procesor sve što izvodite pokretima prstiju, pretvaraju u prave komande za upravljanje aplikacijama, što bi predstavljalo odličnu alternativu glasovnim komandama, headtrackingu i drugim sustavima koje Google planira ugraditi u svoje pametne naočale.

Čitav opis patenta možete potražiti na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->