Nalazite se
  • Pop Tech
  • Google Glass: Prvi video snimljen pametnim naočalama
Članak
Objavljeno: 25.05.2012. 14:11

Sergey Brin 

Google Glass: Prvi video snimljen pametnim naočalama

Mada je Google Glass Project Eyewear još u ranoj fazi, naočale su isprobali Googleovi čelnici.

Google Glass: Prvi video snimljen pametnim naočalama

Projekt pametnih naočala Google Glass Project Eyewear, kojim nam Google uskoro želi potpuno promijeniti život, još je u vrlo ranoj fazi izrade, no voditelji projekta su prvi prototip dali na probu svojim čelnicima i prijatlejima, te ih poslikali za potrebe foto snimanja koje su nazvali Google Glass Walk.

Suosnivač Googlea Sergey Brin je bio među prvima koji su se prošetali noseći Googleove naočale, nakon čega je izrazio veliko oduševljenje, mada u sadašnjoj fazi naočale osim snimanja i prenošenja slike na zaslon koji se nalazi par centimetara od očiju još ne posjeduju mogućnost korištenje Android aplikacija koje će biti u stanju koristiti u finalnoj inačici.

brin2

Brin je izjavio kako se noseći ove naočale osjećao kao lik u nekoj SF priči, te ih stavlja uz bok futurističkim gadgetima poput vozila bez vozača i jet-packova.

Osim foto snimanja u kojem je cilj prije svega bio prikazati kako će nam ove naočale jednog dana "dobro stajati", Google je prikazao i prvi kratki video koji je snimljen prototipom naočala iz perspektive osobe koja skače na trampolinu, no nije nam poznato je li taj skakač bio osobno Brin ili neki drugi poznati Googleovac.

Ako vas zanima kako naočale stoje drugim Googleovim čelnicima i prijateljima posjetite Google+ stranicu Chrisa Chabota iz odjela Google+ Developer Relations.

VIDEO: Google Glass - prvi video

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->