Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.04.2012. 12:55

Project Glass 

Googleove naočale s displayem upravljane glasom

Google predstavio projekt svojih pametnih naočala s mapama, e-mailom i pretraživanjem weba.

Googleove naočale s displayem upravljane glasom

Ovih je dana Google predstavio svoj projekt pod nazivom Project Glass, koji bi trebao dovesti do njihovih pametnih naočala sa sustavom projekcija na stakla, s kojima bismo dobili obilje mogućnosti, od navigacije, informativnog sustava, e-maila, pa čak i pretraživanja weba.

Mada bismo mogli reći da su malo u zakašnjenju, jer je Epson prije nekoliko dana predstavio svoje naočale Epson Moverio koje rade na Android uređajima, Google će se potruditi da svojoj inačici omogući daleko veći broj servisa, aplikacija i karakteristika, koje će nam omogućiti dosad neviđeni informativno zabavni sustav na ekranu projiciranom na stakla i time nas povezati s globalnim i lokalnim informacijskim sustavima tijekom čitavog dana.

Google Glass2

Navigacijsko informacijski sustav će vam biti koristan i na ulici.

Jedna od posebnosti Googleovih naočala je sustav upravljanja glasovnim komandama, uz čiju pomoć ćemo do svih potrebnih informacija i funkcija dolaziti bez potrebe za tipkanjem na uređaju s kojim će naočale biti spojene.

Naočale će naravno raditi na Android OS-u, no za sada nije precizirano hoće li se raditi o nekoj postojećoj ili novoj inačici.  

Za sada još nije poznato u kojoj se fazi projekt nalazi, niti kada bi se mogli očekivati izlazak na komercijalno tržište.

Google Glass1

Google će vam govoriti gdje se nalazite, gdje su vaši prijatelji, te gdje se nalazi roba u dućanu u koji ste ušli.

Mada sve ovo djeluje vrlo zanimljivo, činjenica da nisu prvi im predstavlja veliku otegotnu okolnost, pa će se morati jako dobro potruditi kako bi doista donijeli nešto što će ljude natjerati da zaborave na Epsonove naočale.

Možda bi im najbolje bilo da se udruže s Epsonom, pa čitav softverski sustav razviju na njihovom "hardveru", jer će im svako odugovlačenje i kašnjenje predstavljati sve veću prepreku, posebice stoga što je Epson pozvao sve proizvođače aplikacija da im se jave ukoliko žele razvijati softver za njihove naočale. 

VIDEO – Google Project Glass

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->