Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.06.2011. 16:44

Google 

Google ulaže 280 milijuna dolara u solarnu energiju

SolarCity će financijski pomoći novoosnovanim tvrtkama pri uvođenju solarne energije.

Google ulaže 280 milijuna dolara u solarnu energiju

Nakon pozamašne Googleove financijske injekcije, kompanija SolarCity će biti u mogućnosti ponuditi model financiranja kućevlasnicima i osnivačima novootvorenih tvrtki, kako bi za svoje energetske potrebe koristili sunčevu energiju.
To će im biti omogućeno kroz veliko umanjivanje troškova za instalaciju i održavanje solarnih sustava, te za smanjivanje mjesečnih rata računa za potrošnju električne energije, kako bi im se čim više olakšalo prelazak na sustave obnovljive energije.
Rekli bismo kako ovo poprilično podsjeća na hrvatske državne poticaje poljoprivrednicima, s tom "sitnom" razlikom što će se Google pobrinuti da novci doista i odu u prave ruke.
Inače, ovo je najveća pojedinačna investicija Googlea u projekte obnovljive energije, mada je do sada kompanija ukupno već uložila više od 680 milijuna dolara u taj sektor. U travnju ove godine uložili su 168 milijuna dolara u projekt solarne elektrane u pustinji Mojave, da bi istog tog mjeseca kupili koncesiju na 20 godina za korištenje energije vjetroelektrana, kako bi strujom opskrbljivali jedan svoj data centar u Oklahomi.

VIDEO - Google & SolarCity

Partnerstvo Googlea i SolarCitya trebalo bi omogućiti da jednog dana svi građani SAD koji žele prijeći na energiju dobivenu iz obnovljivih izvora imaju manje troškove nego pri korištenju one iz konvencionalnih izvora.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->