Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.06.2012. 13:30

Google I/O 2012. 

VIDEO: Impresivna demonstracija Google Glass naočala

Googleov suosnivač Sergey Brin predstavio je Googleove naočale uz pomoć padobranaca.

VIDEO: Impresivna demonstracija Google Glass naočala

Najzanimljiviju prezentaciju koja se održala tijekom prvog dana Googleove I/O developers konferencije, vodio je Sergey Brin, na temu Googleovih pametnih naočala s kamerom (Google Glass Project).

Umjesto da samo pokazuje naočale na pozornici i priča o njima, Brin je uživo održao video konferenciju s ekipom padobranaca koji su se spremali iskočiti iz zrakoplova nad San Franciscom, a na sebi su imali Googleove "pametne" naočale.

Naravno, svi posjetitelji su mogli pratiti ovu prezentaciju na velikom platnu, tijekom koje se moglo vidjeti padobrance kako šeću zrakoplovom, te potom iskaču, a slika se prenosila preko naočala koje su nosili.

Nakon prizemljenja na krov zgrade u blizini održavanja konferencije, padobranci su dodali jednu torbicu alpinistu koji se spustio konopcima na ulicu, a potom ju je odvezao biciklom sve do dvorane u kojoj se održavala konferencija, da bi se na kraju svi sudionici ove demonstracije pridružili Brinu na pozornici.

Naravno, u torbici su se nalazile Googleove naočale koje u sadašnjoj fazi nose naslov "Glass explorer edition", za koje će developeri aplikacija moći vršiti predbilježbe, a dobit će ih početkom 2013.

U sadašnjoj fazi naočale omogućuju snimanje videa i fotografija iz perspektive onoga tko ih nosi, no tek kad se pojave prve aplikacije za njih, moći ćemo reći koliko su doista "pametne".

VIDEO: Live demo prezentacija Googleovih naočala

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->