Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.01.2013. 12:18

Google 

Google Glass održava "hackatlone"

Projekt Googleovih pametnih naočala dolazi u fazu izrade softvera, a developerima se omogućuje "prvi pogled".

Google Glass održava "hackatlone"

Nakon što je Google do sada svoje Google Glass naočale prikazivao isključivo u obliku naočala opremljenih kamerom koja može sliku bežično slati na razne uređaje, napokon dolazi faza u kojoj će biti opremljene softverom koji će im dati sve one karakteristike "pametnih naočala" o čemu su pričali od kako je projekt započet.

Google je danas objavio kako će 28. i 29. siječnja u New Yorku, te 1. i 2. veljače u San Franciscu održavati "hackatlone", odnosno svojevrsne radionice za developere aplikacija, koji će dobiti jedinstvenu priliku baciti "prvi pogled na naočale", te ih imati priliku isprobavati tijekom održavanja manifestacije.

Ljudi koji su pozvani na ove radionice su oni developeri koji su se predbilježili za developer edition nosivog gadgeta, odnosno pristali za njega platiti 1.500 dolara (8.504 Kn).

Od prvog predstavljanja u lipnju prošle godine ove naočale s okvirom od titana su od video i audio sustava nadograđene kompasom i akcelometrom, te mogućnosti  praćenja kretnje glave (head-tracking), a vođa projekta Babak Parviz je nedavno izjavio kako tvrtka trenutno testira glasovne komande, touch pad, te mogućnosti telefoniranja.

Google još nije objavio kada će developeri dobiti svoj primjerak naočala, no očekuje se da će to biti tijekom ove godine, dok bi naočale namijenjene javnosti trebale stići na tržište 2014. godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam