Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.03.2013. 14:36

Google Glass 

Googleove naočale će upravljati kućanskim aparatima

Patentni zahtjev koji je podnio Google ukazuje na nove potencijalne karakteristike Google Glass naočala.

Googleove naočale će upravljati kućanskim aparatima

Google Glass naočale, koje predstavljaju kombinaciju nosivog računala, kamere i ekrana koji se projicira na staklu ispred oka korisnika, mogle bi imati još ponešto zanimljivih karakteristika o kojima do sada još nisu previše pričali.

Ukoliko se u njih ugradi patent koji je predan američkom patentnom uredu (USPTO) pod nazivom "Wearable Computer with Superimposed Controls and Instructions for External Device", naočale bi mogle služiti i za upravljanje kućanskim aparatima, kao i vratima u našim domovima.

Osoba koja će nositi naočale će koristiti vizualnu identifikaciju, RFID, IR, Blutooth ili čak QR kodove, kao metode za prepoznavanje uređaja kojima se može upravljati. Kada kamera ugrađena u njih pokupi "metu", na ekranu će vam se pojaviti podaci vezani uz objekt, uključujući i sučelje za upravljanje njime.

patent googleov

Ove kontrole će potom uređajima koji će biti povezani WiFi-em ili na neki drugi način, izdavati razne komande, poput otvaranja ili zatvaranja vrata garaže, ili pokretanja inspekcije sadržaja vašeg hladnjaka. Ove primjere smo spomenuli obzirom da se upravo skice hladnjaka i garaže nalaze priložene uz patentni zahtjev, no jasno je da ćete na isti način moći upravljati pametnim svjetlima, televizorima, štednjacima i drugim sustavima u svojem "digitalnom domu".

Za sada još nije poznato hoćete li komande za sve to moći izdavati glasom, mada je Google tu mogućnost spomenuo još na početku razvoja Google Glass projekta. 

Izvor: EndgadgetVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->