Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.03.2013. 14:01

BB10 

BlackBerry 10 nije siguran za britansku vladu

Britanska agencija proglasila BB10 softver u Z10 mobitelu nedovoljno sigurnim za vladine potrebe.

BlackBerry 10 nije siguran za britansku vladu

Prilično neugodan udarac Blackberryu ovih je dana zadala CESG agencija (Communications-Electronics Security Group) vlade Velike Britanije, koja je odbacila BB10 softver, proglasivši ga nedovoljno sigurnim za vladine potrebe.     

Inače, valja navesti kako je starija inačica BlackBerrya 7.1 prošla CESG, te je dobila oznaku "Restricted" koja se nalazi dvije razine niže od oznake "Secret" koja se daje gadgetima koje se može koristiti za potrebe Jamesa Bonda i slične ekipe iz MI6, pa te telefone mogu koristiti službenici vladinih agencija koji se bave nešto javnijim poslovima od lova na supernegativce koji prijete sigurnosti kraljice i čitavog svijeta.

BlackBerry je potvrdio da BB10 nije prošao CESG, no za sada nije objavio kada bi se mogla očekivati nova inačica operativnog sustava koji bi mogao zadovoljiti britansku vladu.

Ukoliko BlackBerry ne uspije sklopiti ugovor s vladom, procjenjuje se kako bi ga to moglo koštati na milijune funti gubitaka, čak i ako konkurencija također ne uspije zadovoljiti sigurnosne standarde koje traže M i njezini agenti.

U svojoj izjavi u vezi ovoga BlackBerry navodi kako blisko surađuje s CESG-om na odobrenju BlackBerrya 10, te da je uvjeren kako će BlackBerry 10 još više "učvrstiti njihovu poziciju kao jedinog mobilnog rješenja za vladu Velike Britanije". 

Izvor: GuardianVezani sadržaji
Ključne riječi BlackBerry 10 telefon Z10 CESG
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->