Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2024. 13:33

Qualcomm 

Dell laptop sa Snapdragonom X troši upola manje energije

Qualcommov čip u Dell XPS 13 Plusu gotovo će udvostručiti trajanje baterije u odnosu na model s postojećim Intelovim čipom.

Dell laptop sa Snapdragonom X troši upola manje energije

Videocardz se opet dočepao zanimljivih "tajnih" dokumenata, a ovoga puta procurjeli su Dellu i ukazuju na prednosti koje donose novi Snapdragon X procesori u Dell XPS 13 Plus prijenosnicima.

Naime, Dell je direktno usporedio isti prijenosnik s Intel Alder Lake-P i prototip budućeg modela sa Snapdragon X čipom i ustanovio da je laptop s Qualcommovim čipom dobio dvostruko duže trajanje baterije tijekom reprodukcije videa.

DELL-XPS-BATTERY-QUALCOMM-VS-INTEL-RAPTOR

Osim dvostruko dužeg trajanja baterije kupci novog Dellovog prijenosnika bi mogli dobiti i povoljniju cijenu jer će Dell platiti Snapdragon oko 145 dolara, dok je Intel Core i7-1360P koji se nalazi u prethodniku plaćao 293 dolara.

To znači da bi budući model prijenosnika teoretski kupce koštati manje, no to se vjerojatno neće dogoditi jer će Dell lovu koju uštedi na procesoru vjerojatno uložiti u neke druge komponente računala kako bi za iste novce mogao ponuditi bolji laptop. 

Cijena novog XPS 13 prijenosnika opremljenog Snapdragonom X iznositi će 1.199 USD, a za tu lovu ćete dobiti XPS 13 sa 16 GB RAM-a, 512 GB pohrane i full HD zaslonom.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Dell
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->