Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2024. 09:51

PatRyk 

Hakirani Switch pokreće Windows 11 on ARM

Windowsi 11 napokon su se našli na Nintendo Switch konzoli i rade kao što možete pretpostaviti.

Hakirani Switch pokreće Windows 11 on ARM

Mnogi se često pitaju kako nekome uopće padne na pamet staviti Doom na zaslon pametnog usisavača ili na živu molekulu, a odgovor je jako jednostavan. Zato jer se to može.

Takvim mislima se očito vodio i korisnik X-a PatRyk, koji nije imao pametnijeg posla nego hakirati svoju Nintendo Switch konzolu i na nju instalirati Windows 11 on ARM operativni sustav.

Prema njegovim riječima, već je sama instalacija u trajanju od 3 sata bila iscrpljujuća, a čak ni najjednostavniji "taskovi" nisu radili kako treba, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon instalacije Windowsa, PatRyk je poželio nešto zaigrati na Switchu pod Windowsima, a stvari su tek tada postale grozne, jer čak ni najjednostavnija igra slagalica Peggle nije mogla raditi zadovoljavajuće u ovom okruženju.

Ukratko rečeno, ovo je možda zanimljivo iz perspektive "ja to mogu", ali je očito da Windowima nije mjesto na Nintendovom hardveru i programskoj arhitekturi, za razliku od Linuxa koji se može puno uspješnije uklopiti u Switchev ekosustav i postići puno veće mogućnosti primjene, mada bismo vam mi savjetovali da konzolu i dalje koristite za Zeldu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nintendo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->