Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.05.2024. 10:47

Lenovo 

VIDEO: Prvi laptop s LPCAMM2 memorijom

Lenovo lansira svoju novu AI-Ready ThinkPad P1 Gen 7 mobilnu radnu stanicu.

VIDEO: Prvi laptop s LPCAMM2 memorijom

Lenovo je predstavio novu mobilnu radnu stanicu, odnosno moćni laptop ThinkPad P1 Gen 7, koji dolazi s procesorima Intel Core Ultra, Intel vPro platformom, integriranim NPU-om i do NVIDIA RTX 3000 Ada Generation GPU grafikom, a u potpunosti je optimiziran za rad s umjetnom inteligencijom.  

Ono što laptop čini posebnim je u tome što je ovo prvo prijenosno računalo na svijetu koje ima najnovije Micronove LPCAMM2 memorijske module do 64 GB.

ThinkPad_P1_Gen_74

LPCAMM2 je nova vrsta memorije temeljena na CAMM2 koja je 64% manja od DDR5 SO-DIMM-ova i 58% energetski učinkovitija zahvaljujući upotrebi LPDDR5X memorije. Također omogućuje nadogradnju memorije vašeg prijenosnog računala, za razliku od tradicionalnih LPDDR5X rješenja.

Lenovo kaže da je ThinkPad P1 Gen 7 ultraprijenosna mobilna radna stanica visokih performansi dizajnirana za intenzivne zadatke strojnog učenja koja pruža fleksibilnost za rad s bilo kojeg mjesta, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nadalje, laptop krase čvrsta aluminijska konstrukcija i toplinski dizajn od tekućeg metala u odabranim konfiguracijama koji poboljšava performanse hlađenja. Opremljen je 16-inčnim zaslonom koji se može pohvaliti omjerom slike 16:10, uskim okvirima koji pružaju omjer zaslona i tijela od 91,7% i mogućnošću konfiguriranja OLED zaslona osjetljivog na dodir.

Mobilna radna stanica će prema Lenovu dobro doći za obilje profesionalnih zadataka, od analize podataka do kreativnih procesa i savršena je za industrije kao što su AEC, M&E, automobilska industrija i zdravstvo.

ThinkPad_P1_Gen_7_Still_Life_DS_AI-scaled

Za korisnike kojima je potrebna napredna umjetna inteligencija i mogućnosti grafičke obrade za rad s većim skupovima podataka bez žrtvovanja performansi, najnovija linija mobilnih radnih stanica tvrtke Lenovo nudi odabrane modele konfigurirane s NVIDIA RTX 3000 Ada Generation GPU-om za prijenosna računala, koji pruža 300 milijardi operacija u sekundi (TOPS) kako bi ostvarili velike dobitke u produktivnosti koju pokreće AI.

Više informacija potražite na službenoj stranici Lenova ovdje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Lenovo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->