Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.05.2024. 10:12

Nick Bild 

VIDEO: Commodore 64 koristi AI za generiranje slika

Generativni AI se može koristiti na Komodorcu za kreiranje spriteova koji se prikazuju u razlučivosti od 64 x 64 piksela.

VIDEO: Commodore 64 koristi AI za generiranje slika

Nedavno ste mogli saznati kako modificirano Commodore 64 računalo iz 1982. godine nadmašuje najmoćnije kvantno računalo IBM-a u nekim zadaćama, a sada možete vidjeti da se na njega može instalirati model generativne umjetne inteligencije za kreiranje slika. 

Ovaj projekt je razvio programer i haker Nick Bild koji je kreirao Generative AI alat za Commodore 64 za stvaranje slika iz teksta.

Treba naglasiti da Komodorac s ovim alatom neće moći kreirati fotorealistične slike kakve dobivate s današnjim AI alatima na svojem modernom računalu, jer ćete moći izrađivati sličice sastavljene od 8x8 spriteova koje će se prikazivati u rezoluciji od 64x64 piksela.

running_finished_sm

No bez obzira na to, fascinantno je da se bilo koja vrsta generativnog AI-ja može pokrenuti na ovako starom hardveru pa Nicku Bildu treba skinuti kapu.

Treba naglasiti da osim male rezolucije kreiranih sličica, Komodorac i AI trebaju dobrih 20 minuta za izradu jedne slike, kao što možete vidjeti u ovom videu

Sve detalje o projektu i kompletnu dokumentaciju možete pronaći na Githubu na ovoj poveznici pa ako vam je Komodorac još uvijek živ nakon 40 godina, možete se malo zabaviti i reći ekipi da imate AI C64. Pa nek si misle.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->