Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.03.2015. 11:53

Spartan 

Adobe pomaže Microsoftu u razvoju Spartana

Microsoft je angažirao Adobe da mu pomogne u razvoju novog internetskog preglednika.

Adobe pomaže Microsoftu u razvoju Spartana

Tvrtka Adobe, koja vam je vjerojatno najpoznatija po Photoshopu, uključila je jedan svoj tim u razvoj Microsoftovog Spartana, koji će postati "defaultni" internetski preglednik u Windows 10 OS-u.

Microsoft kaže da je želio uključiti Adobe u ovaj projekt, jer ima pozitivna iskustva vezana uz njihovu dosadašnju suradnju na Internet Explorer pregledniku. Za razliku od IE preglednika, koji Adobeu nije omogućio uvođenje većeg broja poboljšanja, Spartan će prema riječima Microsofta, imati znatno više prostora za unaprjeđenja, pa će Adobe doprinijeti razvoju Spartana na raznim poljima koja uključuju layout, topografiju, grafički dizajn i animaciju. Na razvoju Spartana Adobe će angažirati svoje prokušane inženjere koji su radili i na Internet Exploreru, pa će se u timu naći Rik Cabanier, Max Vujovic, Sylvain Galineau i Ethan Malasky.

Spartan bi trebao debitirati u Winodwsima 10 krajem ove godine, te će biti dostupan i na tabletima i pametnim telefonima pogonjenim novim operativnim sustavom. Drugim riječima, on će spadati među takozvane "univerzalne aplikacije" Windowsa 10, koje će se nalaziti na svim vrstama uređaja, na kojima bi trebale donijeti potpuno identične značajke. 

Izvor: Microsoft

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft preglednik IE Adobe Spartan
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->