Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.01.2019. 10:37

Procurjelo 

AMD radi novi procesor za PlayStation 5

Nova Sonyeva konzola navodno će koristiti Zen 2 jezgre od 7 nanometara i Navi grafiku.

AMD radi novi procesor za PlayStation 5

Obzirom na sve više glasina i "procurjelih informacija" ne treba nam neki jako pametni algoritam strojnog učenja da bismo mogli zaključiti kako postoji velika mogućnost da će Sony i Microsoft uskoro najaviti svoje igraće konzole nove generacije.

Najnovija glasina koja kruži internetom govori da će obje konzole ponovno pogoniti AMD-ovi čipovi, konkretno novi APU na kojem AMD već radi, a "leaker" TUM_APISAK koji je već nekoliko puta uspio doći do ekskluzivnih informacija iz velikih kompanija, kaže da PlayStation 5 nosi kodno ime Gonzalo i da dolazi s procesorom Ryzen 3 generacije koji će imati 7nm Zen 2 CPU jezgre i nadolazeću Navi grafiku.   

APU će navodno koristiti 8 procesorskih jezgri koje će raditi na taktovima između 1 GHz i 3,2 GHz. Što se grafike tiče, AMD Gonzalo će posjedovati Navi 10 Lite grafiku, čiji će GPU raditi na taktu od 1 GHz.

Puno toga će biti jasnije kada AMD predstavi svoju dugo očekivanu Navi grafiku, a mi nekako imamo osjećaj da bi ove informacije mogle biti istinite jer dolaze iz brojnih izvora.

Ukoliko je sve ovo točno, moglo bi se reći da novi PlayStation neće biti puno jači od srednje klase PC računala u vrijeme kada izađe, iako direktne usporedbe nisu moguće, jer postoje velike razlike između arhitektura PC-a i konzola.

U svakom slučaju nije teško zaključiti da će PS5 biti namijenjen za 4K igranje na 60 FPS i da će imati poboljšane VR mogućnosti, pa je za očekivati i nove PSVR 2 naočale koje će imati nešto veću rezoluciju koja će se moći puno bolje nositi s današnjim high-end VR hedsetovima poput Vivea i Rifta.

Najavu novih PlayStation i Xbox konzola očekujemo ove godine, recimo 11. lipnja 2019. na E3 sajmu u Los Angelesu, a u prodaju bi mogle stići točno godinu dana kasnije, u lipnju 2020. Držite nam fige da smo pogodili.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->