Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Plivajte s delfinima uz podvodni VR headset
Članak
Objavljeno: 15.03.2015. 12:37

NautilusVR 

VIDEO: Plivajte s delfinima uz podvodni VR headset

Pomoću ovog gadgeta moći ćete u bazenu doživjeti virtualnu posjetu podmorjima širom svijeta.

VIDEO: Plivajte s delfinima uz podvodni VR headset

Među VR projektima koji su bili prezentirani na ovogodišnjem MWC 2015 sajmu u Barceloni i CES-u u Las Vegasu, tvrtka Remotte je bez previše pompe predstavila svoj NautilusVR headset koji funkcionira slično kao Samsung Gear VR, Google Cardboard ili LG VR for G3, što znači da se radi o naglavnom kompletu u koji umećete svoj pametni telefon, čija uloga je da vam isporuči VR sadržaje na leće koje se nalaze ispred vaših očiju. Time vam stvori virtualnu stvarnost u 360 stupnjeva, a zahvaljujući senzorima pokreta, okretanjem vaše glave u svim smjerovima, uređaj će svuda oko vas prikazivati ono u što gledate.

Za razliku od drugih navedenih VR headseta, Remotte je predstavio NautilusVR sustav koji je nepromočiv, opremljen disalicom i sustavom protiv zamagljivanja ekrana, što vam omogućuje da u VR sadržajima uživate pod vodom. Drugim riječima, kada plivate ili ronite u bazenu, jezeru, ili se brčkate u plićaku Jadrana (ili čak kadi), moći ćete gledati sadržaje koji će vam stvoriti virtualni svijet podmorja i grebena širom svijeta, te scenarije koji uključuju plivanje s morskim psima, delfinima, kitovima, kornjačama, a tu će se naći i video igre temeljene na tom iskustvu. To znači da ćete se naći u podmorju Crvenog mora, Bermuda, Marijanske brazde, tijekom plutanja u običnom bazenu, uz realistični osjećaj vode na svojoj koži, mada vam nitko ne brani ni da "ronite" u svojoj sobi.

NautilusVR

Projekt je zamišljen i sa svrhom da vam poveća ekološku svijest, te da vas upozna s biološkom raznolikošću podvodnog svijeta, pa će VR sadržaje za njega između ostalih donositi National Geographic i razne organizacije za očuvanje prirode s kojima Remotte surađuje.

Pored toga, ovaj sustav je prilično jeftin, pa će se moći kupiti za nekih 100 dolara (727 kn), a preko Kickstartera su čak nudili i specijalni popust za "early bird" prototipe koje ste mogli naručiti za pola tog iznosa.

Na žalost, projekt je vrlo kratko nakon postavljanja u sustav crowdfundinga povučen s Kickstartera, a Remotte je poručio svima zainteresiranima da je to učinio jer im je jedna od tvrtki dobavljača rekla da ne može isporučiti jednu od ključnih komponenti, pa sada traže drugog proizvođača. Kada to riješe, pokrenut će ponovno projekt crowdfunding financiranja u najskorije moguće vrijeme. Mada ne navode o čemu se radi, vrlo vjerojatno je problem u vodootpornoj zaštiti pametnog telefona, jer bez garancije da vam telefon neće stradati u vodi, sve zajedno nema smisla.

Nadamo se da će to vrlo brzo riješiti, jer nam se projekt čini prilično zanimljiv. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->