Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni sklopivi bicikl povezan na gadgete
Članak
Objavljeno: 17.03.2015. 11:26

JIVR Bike 

VIDEO: Električni sklopivi bicikl povezan na gadgete

Nakon pametnih telefona, satova, televizora i automobila, vrijeme je i za pametni sklopivi e-bicikl.

VIDEO: Električni sklopivi bicikl povezan na gadgete

Na Kickstarteru se opet pojavio jedan zanimljivi projekt električnog bicikla pod nazivom JIVR Bike, koji posjeduje električni pogon bez lanca, te će vam omogućiti da s jednim baterijskim punjenjem prijeđete 30 km uz maksimalnu brzinu od 32 km/h.

Ono što nam odmah upada u oči je njegova kompaktnost, te sustav za sklapanje, koji omogućuje da ga bez problema ubacite u prtljažnik automobila ili u ormar u svojem domu, a glavna stvar kojom ga reklamiraju je mogućnost da ga pretvorite u "iBecon", odnosno posjeduje sustav tehnologije za povezivanje koji je razvila tvrtka Kontakt.io, pa se može spojiti na bilo koji gadget, od pametnog sata, telefona, tableta, pa do prijenosnog računala, a uz pomoć JIVR aplikacije znat ćete koliku ste udaljenost prešli, koliko kalorija sagorjeli, te koristiti GPS navigaciju.

Proizvođači su posebno ponosni na sustav za vožnju bez lanca koji vam omogućuje da pedalirate kao i na klasičnom biciklu, no rad vaših nogu se u realnom vremenu pretvara u pogonsku struju, a za taj učinak kažu da stvara pospuno isti osjećaj kao kad vozite običan bicikl. Stoga preporučuju da čim više koristite pedale, a električni pogon samo onda kada je to neophodno, recimo pri većim usponima.

Dakako, za ovakav pametni sklopivi bicikl ne možete očekivati da će biti jeftin, pa morate znati da ćete za njega platiti oko 2.600 dolara (18.951 kn) kada stigne na tržište, ili nekih tisuću dolara manje manje ako ga već sada naručite preko Kickstartera. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->