Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Džepna hidrocentrala za punjenje gadgeta
Članak
Objavljeno: 18.03.2015. 15:28

Blue Freedom 

VIDEO: Džepna hidrocentrala za punjenje gadgeta

Praktičan gadget koji će vam puniti telefone i laptope kada se zateknete u blizini kakvog potočića ili rijeke.

VIDEO: Džepna hidrocentrala za punjenje gadgeta

Duži boravak u divljini predstavlja noćnu moru za svaku geekicu ili geeka, jer će im gadgeti koje posvuda nose sa sobom postati neupotrebljivi kada ostanu bez struje. Stoga se na tržištu već nalaze brojni sustavi i gadgeti koji će vam omogućiti punjenje uređaja daleko od najbliže strujne utičnice, pa smo do sada već mogli vidjeti generatore koji rade na sunčevu energiju, energiju vjetra, pa i na "žgance" (manualno okretanje ručice).

Minhenski inovatori iz startupa Blue Freedom LLC, odlučili su na tržište dovesti još jedan sustav koji će vam dovesti struju u prirodu, te omogućiti rad vašim pametnim telefonima, prijenosnicima i tabletima čak i ako nema sunčeve svjetlosti ili vjetra, pod uvjetom da vam se u blizini nalazi neki potok ili rijeka.

Drugim riječima, radi se o pravoj maloj hidrocentrali s turbinom i generatorom koju potopite u vodeni tok, držite na uzici da vam ne "pobjegne", te putem USB-a punite baterije vaših gadgeta.

Prema riječima njemačkih inovatora, jedan sat potapanja Blue Freedom gadgeta u tekućicu, omogućit će 10 sati života vašem pametnom telefonu.

Projekt se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, a kako je 45 dana prije isteka kampanje prikupio nekih 75 tisuća dolara od traženih 100.000, gotovo smo sigurni da će se uskoro naći na tržištu.

U dućanima će cijena gadgeta iznositi 319 dolara (2301 kn), no putem predbilježbe na Kickstarteru, dobit ćete ga za stotinjak dolara manje. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->