Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sustav za rendgensko skeniranje zrakoplova
Članak
Objavljeno: 01.05.2015. 13:42

Roboscan 2M Aeria 

VIDEO: Sustav za rendgensko skeniranje zrakoplova

Ovaj mobilni sustav može se koristiti za otkrivanje oružja i droge.

VIDEO: Sustav za rendgensko skeniranje zrakoplova

Rumunjska tvrtka MB Telecom predstavila je svoj sustav za mobilno skeniranje Roboscan 2M Aeria, koji u jednom prolazu za samo 20 minuta može rendgenskim zrakama skenirati čitav zrakoplov u potrazi za skrivenim eksplozivnim napravama, drogom i oružjem.

Sustav se sastoji od posebnog kamiona opremljenog robotskom rukom na kojoj se nalazi skener, posebne podloge preko koje se prevozi zrakoplov na skeniranje, te pomične platforme koja odvlači avion na područje skeniranja.

Valja naglasiti da će ovaj skener rendgenskim zrakama pregledavati isključivo prazan zrakoplov, obzirom da takvo skeniranje ne bi bilo dobro po zdravlje ljudi.

Inženjeri MB Telecoma tvrde da je sustav toliko učinkovit i precizan da će moći pregledati sadržaj električne žarulje, ili otkriti svežanj ključeva na sjedalu. Pored toga, sustav je posebno pogodan za skeniranje područja zrakoplova kojima može pristupiti samo kvalificirano osoblje, poput unutrašnjosti krila i motora.

Roboscan 2M Aeria je prilagođena inačica Roboscan 1MC skenera koji MB Telecom već koristi za pretraživanje kamiona i kontejnera na graničnim prijelazima između zemalja Istočne Europe i Europske unije, te je do sada između ostaloga pomogao u otkrivanju 26.000 paketa ilegalnih cigareta. Kada se nađe na tržištu, skener će se prodavati po cijeni od 3,2 milijuna dolara, u što će biti uključen poseban analitički softver i izobrazba operatera. 

Izvor: MB TelecomVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->