Nalazite se
  • Pop Tech
  • Stiže energetsko pješačko oružje
Članak
Objavljeno: 24.04.2015. 10:46

Burke Pulser 

Stiže energetsko pješačko oružje

Nastavak za električne pulsove montirat će se na standardnu M4 pušku.

Stiže energetsko pješačko oružje

Ako ste mislili da su railgunovi i laserski topovi koji se montiraju na brodove i tenkove, jedina vrsta energetskog oružja koje se razvija, prevarili ste se, jer američka vojska želi naprednim sustavima opremiti i pojedinačne vojnike.

Jedan od takvih sustava je i Burke Pulser, sustav koji se zove prema svojem izumitelju Jamesu Burkeu, iz istraživačkog odjela američke vojske ARDEC (Armament Research, Development and Engineering Center), koji ga je predstavio na svojem predavanju na nedavno održanom događanju National Defense Industry Associationa u Baltimoreu, koji bismo mogli nazvati nacionalnim sajmom američke vojne industrije.

Burke Pulser

Tom prilikom je objasnio da se ne radi o zasebnom energetskom oružju, već o nastavku koji će se moći montirati na standardnu M4 pušku umjesto prigušivača, a u sebi sadrži piezoelektrični generator i dvije antene kako bi generirao snažne električne pulsove. Za razliku od laserskih topova čiji cilj je uništavanje neprijateljskih projektila, zrakoplova, brodova i tenkova, Burke Pulser je namijenjen uništavanju strujnih krugova mina iznenađenja i improviziranih eksplozivnih naprava. Mada je sustav još u razvoju, Burke vjeruje da neće koštati više od 1.000 dolara, te će odrađivati zadaće čitavih jedinica za razminiranje, čime će se štedjeti ljudski životi i dakako novac. 

Izvor: Defense One

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->