Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: VR pregled očiju na zahtjev
Članak
Objavljeno: 23.04.2015. 12:30

Blink 

VIDEO: VR pregled očiju na zahtjev

Umjesto da u New Yorku odlazite optometričaru na pregled, "pregled" će doći u vaš dom.

VIDEO: VR pregled očiju na zahtjev

U posljednje vrijeme, svjedoci smo povećanja svih mogućih usluga u kojima se "fizički" servisi kombiniraju s mogućnostima koje donosi digitalna tehnologija. U New Yorku je upravo pokrenuta Blink usluga, koja olakšava preglede očiju temeljem kojih ćete dobiti naočale s dioptrijom (ako su vam potrebne).

Drugim riječima, lijeni Njujorčani kojima se ne da prošetati do oftamloga ili optometričara, moći će za 75 dolara preko interneta rezervirati svoj termin za pregled u svojem domu. Nakon toga, tvrtka će im poslati tehničara koji će obaviti pregled pomoću opreme povezane na pametni telefon, koja uključuje i VR headset.

 

Tehničar će pomoću tog sustava za samo nekoliko minuta prikupiti sve potrebne podatke i poslati ih kvalificiranom optometričaru. Ukoliko on zaključi da su vam potrebne dioptrijske naočale, tvrtka će ih poslati na vašu adresu.

Obzirom da se kod nas pregledi ovog tipa obavljaju besplatno u ambulantama ili čak u dućanima optičara, ovo nam ne djeluje kao nešto jako korisno, no u zdravstvenom sustavu SAD-a je potpuno drugačija situacija. Nemamo ništa protiv da ova tehnologija stigne kod nas, ali se nadamo da nećemo usvojiti stvari iz njihovog zdravstvenog sustava u kojem su zdravlje i život toliko blisko povezani s novcem.   

Izvor: Blink

Vezani sadržaji
Ključne riječi New York oči Blink pregled
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->