Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Raketni auto V1 tehnologije na eBayu
Članak
Objavljeno: 16.05.2015. 11:37

Pulsejet Lakester 

VIDEO: Raketni auto V1 tehnologije na eBayu

Autor ovog vozila tvrdi da je za njega koristio njemačku tehnologiju V1 bespilotnog zrakoplova-bombe.

VIDEO: Raketni auto V1 tehnologije na eBayu

Bob Maddox već puno desetljeće razvija sve moguće vrste raketnih motora za automobile i motocikle, te proizvodi vozila na kojima bi mu zavidjela i ekipa negativaca iz  Mad Max filmova.

Ovih se dana na ponudi eBaya našao njegov novi Pulsejet Lakester raketni automobil, koji možete i sami naručiti za 30.000 dolara (202.000 kn), te se provozati njim uz puno buke i vatre, recimo uz obalu Jaruna.

Maddox kaže da je vozilo inspirirano tehnologijom V1 koju su razvili njemački znanstvenici u drugom svjetskom ratu, koja predstavlja preteču krstarećih raketa.

$_57

U raketnom motoru se miješaju gorivo i zrak, te pale iskrom od 7 milijuna volti, stvarajući pulsove od 45 puta u sekundi, a zračni ventili osiguravaju da se eksplozije i plamen koji izlazi iz cijevi usmjeravaju u pravom smjeru, kako bi vam se omogućilo da preživite eksplozije koje će vas lansirati cestom brzinom od nekih 270 km/h.

$_57 (1)

Ako vas zanima potrošnja ove rakete na kotačima, reći ćemo vam da troši oko 6 galona (22 l) goriva u minuti, a vozi na Goodyear gumama. Maddox priznaje da je kabina malo uska, pa kaže da ćete udobno sjediti u kokpitu ako niste viši od 1,80 m i teži od 80 kg. 

Ako si želite naručiti jedan Pulsejet Lakester kako biste instantno postali popularni u svojem društvu i među policajcima, posjetite ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->