Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni auto sa svojstvima transformera
Članak
Objavljeno: 13.05.2015. 13:24

EO Smart Connecting Car 2 

VIDEO: Električni auto sa svojstvima transformera

Njemački znanstvenici i inženjeri predstavili prototip električnog auta koji se može okretati na mjestu, voziti bočno, te promijeniti svoju veličinu.

VIDEO: Električni auto sa svojstvima transformera

Njemački istraživački centar za umjetnu inteligenciju DFKI, predstavio je prototip automobila EO Smart Connecting Car 2 najavljen još 2012 godine, koji nas pomalo podsjeća na nedavno predstavljen NASA-in MRV auto, za koji smo napisali da je najsavršeniji automobil za parkiranje. Sudeći prema videu koji su objavili, njemački stručnjaci svojem su autu omogućili slične napredne mogućnosti vožnje i upravljanja, poput okretanja na mjestu i bočne vožnje, ali su mu dodali i mogućnost transformiranja. Drugim riječima, ako vaš električni dvosjed, koji može postići najveću brzinu od 70 km/h, ne stane na neko usko parkirališno mjesto, možete uključiti šestoosovinski sustav koji će podići i ukositi kabinu, čime ćete dobiti manji profil kako biste ga mogli uglaviti u neki uski prostor.

Njemački inženjeri vjeruju da će vozila ovog tipa biti idealna za budućnost prometa u velikim zakrčenim gradovima, na čijim se cestama svakodnevno stvaraju ogromne kolone, zagađuje zrak i vode ratovi za svako parkirališno mjesto. Za sada nije poznato ima li DFKI kakvih planova za komercijalizaciju ovog automobila u skoro vrijeme.

Izvori: Electric Cars Report, DFKI Robotics Innovation Center

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->